UFC-ottelija Tina Hanninen ei enää tavoittele paluuta

Tina Hannisen ammattilaisura jäi lyhyeksi. Kuva: Teemu Siikarla.

Naisten vapaaottelun uranuurtajiin Suomessa lukeutuva Tina Hanninen (ent. Lähdemäki) on päättänyt lopullisesti jättää kamppailu-uran taakseen. Pahoista olkapäävaivoista kärsinyt UFC-ottelija tavoitteli pitkään paluuta häkkiin, mutta useiden leikkausten ja toistuvien vammojen vuoksi vuosien mittaiseksi venynyt ottelutauko on saanut Hannisen luopumaan unelmastaan.

Tina Hanninen teki UFC-historiaa esiintymällä organisaation ensimmäisessä korsisarjan ottelussa Claudia Gadelhaa vastaan kesällä 2014. Pistetappioon päättynyt ottelu jäi lopulta hänen uransa viimeiseksi, sillä loukkaantumiskierre muuttui synkäksi UFC-debyyttiä seuranneiden olkapää- ja ranneoperaatioiden jälkeen. Hannisen ammattilaisuran saldoksi jäi näin viisi voittoa ja yksi tappio.

Toipumisjaksonsa aikana 30-vuotias Hanninen on ehtinyt mennä naimisiin ja saada perheenlisäystä. Elämänmuutokset saivat hänet päättämään yhden elämänvaiheen.

”Useiden loukkaantumisten jälkeen en ole pystynyt ottelemaan enkä edes harjoittelemaan kunnolla, ja olen pakotettu tekemään vaikean päätöksen lopettaa urani. En olisi halunnut sen päättyvän tällä tavalla, mutta kokonaisuutena urani oli hyvä. Olen tavannut paljon upeita ihmisiä ja saanut hienoja kokemuksia, nyt on aika liikkua eteenpäin”, Hanninen toteaa.

Teksti: Jani Mesikämmen
Kuva: Teemu Siikarla

Virkailija Jani Mesikämmen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *