Venla Luukkonen voittoon Lontoon Polaris-illassa – tie auki titteliotteluun

Jyväskylän ylpeys Venla Luukkonen valloitti Lontoon. Kuva: Jani Mesikämmen.

Jyväskylän jujutsuylpeys Venla Luukkonen palasi kisamatolle voitokkaasti lauantaina Lontoossa. Luukkonen kohtasi Polaris 7 -ammattilaisiltamassa Englannin Samantha Cookin. Täydet 15 minuuttia kestänyt vauhdikas taisto päättyi lopulta suomalaisen voittoon tuomareiden hajaäänituomiolla.

Kaksikko on kohdannut kaksi kertaa aiemminkin, muun muassa viime vuoden ADCC-liiton EM-kilpailujen semifinaalissa. Cook oli vienyt nimiinsä kummankin aiemmista koitoksista, joten voitto maistui maukkaalta suomalaisen suussa.

”Olen aina pitänyt Samanthan ottelutyylistä, ja seurannut tämän kehitystä vuosien mittaan, on todella monipuolinen ottelija. Osasin siis ennakkoon odottaa hyvää, tasaista ja tiukkaa vääntöä, millainen tuli nytkin”, Luukkonen summasi.

Väkevästi ottelun aloittanut Luukkonen sai heti alkuminuuteilla kaadon pystypainista ja hallitsi ottelun alkupuoliskoa selvästi. Sitkeä Cook kuitenkin puolusti aktiivisesti ja pääsi ottelun loppupuolella hallitsevaksi osapuoleksi – vain todetakseen Luukkosen puolustuksen aukottomaksi. Kumpikaan ottelija ei yrityksistään huolimatta saanut aikaiseksi erityisen vaarallisia lopetusyrityksiä.

”Olen pääosin tyytyväinen matsiin. Seuraavaa vastaavaa matsia varten pitäisi vielä saada hiottua riskinottoa ja enemmän lopetushakuisuutta. Osasin odottaa, että Samanthaa ei ole helppo lopettaa, mutta sitä kuitenkin lähdin hakemaan. Itselle luonnollinen tyyli on ollut aina positiopainia, sellaista lopetuksiin heittäytymistä haluaisin saada siihen päälle. Polariksen säännöt myös tukevat riskinottoa ja aktiivisuutta. On ollut tosi inspiroivaa valmistautua tähän formaattiin”, Luukkonen analysoi.

Tuloksen ohella Luukkonen iloitsi onnistumisesta uran ensimmäisessä pro-jujutsu -tyyppisessä tapahtumassa. Mieluisaa jatkoa on luvassa, sillä Luukkosen ja Cookin ottelu oli karsinta organisaation mestaruusottelua varten. Tuleva vastus ei ole vielä selvillä, mutta Luukkonen odottaa jo arvo-ottelua mielenkiinnolla.

”Tämä oli itselle ensimmäinen tällainen tapahtuma, oli mahtava fiilis päästä mukaan. Tykkään myös ihan perinteisistä kilpailuista, mutta ehdottomasti haluan uudestaan mukaan. Seuraavassa Polariksessa pitäisi olla toinen eliminator-matsi, josta voittaja sitten tulisi itselle vastaan tittelimatsiin. Eli sellaista ainakin on luvassa.”

Teksti ja kuva: Jani Mesikämmen

Virkailija Jani Mesikämmen

Check Also

Potkunyrkkeilyn SM-kilpailut 2020

Potkunyrkkeilyn SM-kilpailujen 2022 tulokset

Viime viikonloppuna, 26.-27.3. Helsingin GB Gymillä iskettiin vuoden 2022 SM-kilpailut. Kilpailuviikonloppua varjostivat sairastumiset. Harvinaisen moni …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *