Minna Grusander kärsi shokkitappion: ”Luulin voittaneeni neljä erää”

Finnfighters’ Gymin Minna Grusander kuvitteli tehneensä tarpeeksi voittaakseen uransa isoimman ottelun Invicta FC 30 -illassa. Vain tuomarit olivat eri mieltä.

Minna Grusander hävisi Jinh Yu Freylle. Kuva: Dave Mandel/Invicta FC

Vanhan amerikkalaisen kamppailuviisauden mukaan vapaaottelija ei koskaan saisi jättää voittoa tuomareiden käsiin. Minna Grusander oppi tämän karvaalla tavalla Invicta FC 30 -tapahtuman pääottelussa. Panoksena ottelussa Jinh Yu Freytä vastaan oli hiukkassarjan avoin mestaruus, ja määrätietoiseen tapaansa ottelusuunnitelmaansa toteuttanut turkulainen kuvitteli tehneensä tarpeeksi voittaakseen viiden erän iltapuhteen jälkeen.

Grusanderin kasvoilta paistoi tyrmistys, kun arvostelutuomareiden papereista paljastui lopulta yksimielinen pistevoitto Freylle (49-46, 48-47, 48-47). Yllättyneiden joukko oli laaja, ilmeen perusteelle siihen ryhmään lukeutui myös Frey.

Minna Grusander oli ottelun hallitsevampi osapuoli valtaosan ajasta. Hän käytti hyväkseen amerikkalaisvastustajan taipumusta liikkua taaksepäin ja alkoi tavanomaiseen tapaansa painostaa heti ensisekunneista lähtien. Vahvarakenteinen Frey puolusti lähes aukottomasti viettäessään pääosan ottelun nelästä erästä selkä häkin seinää vasten. Suomalainen ei saanut haluamiaan alasvientejä, mutta piti Freyn alakynnessä ja iski tilaisuuden tullen lähietäisyydeltä osumia – Frey taas ei hyvästä puolustamisesta huolimatta juurikaan tehnyt omia aloitteitaan.

Grusanderin määrättyä tahdin kahdessa ensimmäisessä erässä Frey sai kaadon kolmannen alussa ja hallitsikin sitä viisiminuuttista selvästi, päästen lopussa yrittämään jopa lopetusvoittoa takakuristuksella. Kaksi viimeistä erää etenivät kuitenkin jälleen alun tapaan Grusanderin hallitessa tapahtumia.

”Olen yllättynyt. Luulin voittaneen neljä erää, en sitä yhtä, kun kokeilin esitellä jujutsuani. Mielestäni kontrollloin ottelua ja satutin häntä kyynärpäilläni”, hämmästynty Grusander totesi haastattelussa tuomion julistamisen jälkeen.

Teksti: Jani Mesikämmen
Kuva: Dave Mandel/Invicta FC

Virkailija Jani Mesikämmen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …