Rizin 11 – hieno huipennus viikonlopulle

Kamppailumaailman viikonloppu huipentuu sunnuntaina nousevan auringon maassa. Vapaaotteluyleisön ei kannata jättää huomiotta Rizin 11 -tapahtumaa, arvioi kansainvälisten asioiden tarkkailija Markus Lukkarinen.

Vapaaottelua seuraavan yleisön suurin mielenkiinto kohdistuu viikonloppu toisensa jälkeen itseoikeutetusti UFC:n otteluiltamiin, mutta tulevana sunnuntaina kannattaa vilkuilla Aasiaan. Rizin Fighting Federation järjestää Japanissa 11. tapahtumansa, jota tähdittää joukko maanosan kärkiottelijoita.

Kyoji Horiguchi kuuluu kärpässarjan harvalukuiseen eliittiin, Rin Nakai on todellinen väriläiskä ja kortilla kamppailee myös joukko muita entisiä UFC-ottelijoita. Illan aikana isketään yhteensä 10 kamppailua, niissä riittää mielenkiintoista seurattavaa.

Kyoji Horiguchi vs. Hiromasa Ogikubo

Horiguchi (24-2-0) on juuri tällä hetkellä Japanin paras vapaaottelija. Hän otteli UFC:n mestaruudesta jo vuonna 2015 ja antoi Demetrious Johnsonille hyvän vastuksen, mutta UFC päästi jostain kummallisesta syystä lupauksen käsistään. Rizin kiitti ja kumarsi, eikä Horiguchi ole katsonut taakseen. Hän on takonut Rizinissä viisi keskeytysvoittoa putkeen.

Shooto-mestari Ogikubo (17-3-2) on monipuolinen ja tasaisen hyvä ottelija, mutta hän ei pysy nuoremman ja räjähtävämmän Horiguchin kyydissä. Luvassa on nopea keskeytysvoitto Horiguchille.

Takanori Gomi vs. Melvin Guillard

Rumasti sanottuna otteluparissa on vastakkain kaksi kehäraakkia. Gomi (35-15-0) oli aikoinaan planeetan paras kevytsarjan ottelija, mutta ”Fireball Kidistä” on jäljellä vain kalpea varjo. 39 ikävuotta, 50 ottelua ja kuusi peräkkäistä keskeytystappiota kertovat oleellisen.

Guillard (32-20-2) on Gomia neljä vuotta nuorempi, mutta myös amerikkalaisen viime vuosien ottelulista on täynnä tappioita. Guillard voittaa kamppailun todennäköisesti tyrmäyksellä, jonka jälkeen kummankin herran soisi jäävän eläkkeelle.

Satoru Kitaoka vs. Diego Brandao

Venäjällä viime vuodet otellut Brandao (22-12-0) astuu ensimmäistä kertaa japanilaispromootion kehään Rizin 11 -illassa. Lähes nelikymppinen Kitaoka (41-16-9) on hurjan kokenut ja taitava matto-ottelija.

Kamppailun käsikirjoitus on selvä: Kitaoka haluaa viedä mittelön mattoon, pehmittää Brandaota ja lopulta lukottaa hänet. Kitaokan yksiulotteisuus on toisaalta helpottanut Brandaon valmistautumista mittelöön. Povaan brasilialaiselle yllätysvoittoa.

Daron Cruickshank vs. Tom Santos

Kaksi tyrmäyskonetta kohtaa toisensa kamppailussa, joka ei taatusti kestä täyttä aikaa. Cruickshank (19-10-0) tunnetaan yläpotkuistaan ja näyttävästä pystyottelemisestaan, eikä brasilialainen Santos (9-5-0) jää kollegaansa huonommaksi.

Kokemus ja vastustajien taso puhuu Cruickshankin puolesta, mutta Santosin aggressiivisuus aiheuttaa amerikkalaiselle ongelmia. Brasilialainen ei anna Cruickshankille tilaa ja iskee keskeytysvoiton.

Seuraa häntä:

Rin Nakai. Vain 155-senttinen Nakai otteli kaksi kertaa UFC:n kääpiösarjassa, johon hän oli aivan liian pieni. Japanilaisen raamit sopivat paremmin kärpässarjaan. Mattomankeli tekee selvää jälkeä onnettomasta Shizuka Sugiyamasta.

Teksti: Markus Lukkarinen

Virkailija Markus Lukkarinen

Check Also

Makwan Amirkhani kohtaa Edson Barbozan tappelusaarella

Suomalaisen vapaaottelun kirkkain tähti Makwan Amirkhani (16-4-0) ottelee lyhyellä varoitusajalla Edson Barbozaa (20-9-0) vastaan Abu …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *