Aleksi Mäntykivi Cage Warriors -häkkiin Liverpoolissa

Aleksi Mäntykivi Cage Warriors -häkkiin. Tämä aie on kuultu aiemmin, joko loukkaantumiset jättäisivät helsinkiläisen rauhaan?

Aleksi Mäntykivi nuiji Søren Bakin nippuun kaksikon kohdatessa. Kuva: Teemu Siikarla.

Alkusyksyn kuumin eurooppalainen MMA-matkakohde on Liverpool, nyt myös suomalaisittain. Cage Warriors FC julkaisi maanantaina odotetun tiedon, sillä Liverpoolin CWFC 96 -ottelukortilla 1, syyskuuta kohtaavat myös Aleksi Mäntykivi (11-4-0) ja Englannin Jack Grant (14-4-0). Kaksikon oli määrä mitellä voimiaan jo keväällä Ruotsissa, mutta Mäntykiven varvasmurtuma esti aikeet.

Lukuisista pienistä kolhuista kärsinyt Aleksi Mäntykivi nähtiin viimeksi tositoimissa marraskuussa Venäjällä, kun hän nappasi vakuuttavan kuristusvoiton Bashir Gagievia vastaan. Sitä ennen Mäntykiven ansioluettelosta löytyy tyrmäysvoitto Tanskan Søren Bakista, joka ottelee Liverpoolissa promootion kevytsarjan mestaruudesta kotikaupungin tähteä Paddy Pimblettiä vastaan.

Jack Grant puolestaan tulee otteluun viiden voiton putken vauhdittamana. Mäntykiven loukkaannuttua Grant kukisti huhtikuussa Mehdi Dakaevin vakuuttavalla pistevoitolla.

”Grant on kyllä kova vihu, pitkä ja taitaa olla ilmeisen hyvä lukkopainija. Hän tykkää kyllä myös olla pystyssä, mikä sopii meikälle. Ei siinä sen ihmeempiä, Grant nukkuu 100 prosentin varmuudella”, Aleksi Mäntykivi linjaa.

Mäntykiven oli tarkoitus debytoida Cage Warriorsin riveissä jo keväällä 2017, mutta tällöinkin Liverpoolin suunniteltu koitos Martin Stapletonia vastaan peruuntui.

”Ottelemaan on aina kiva päästä, jos nyt vaikka olisi nuo takaiskut loukkaantumisten osalta ohi”, Mäntykivi toivoo.

CWFC 96 -illassa nähdään myös toinen mestaruusottelu, kun keskisarjan tittelistä ottelevat paikallinen Lee Chadwick ja Saksan Jonas Billstein. Pohjoismaista väriä iltaan tuo Mäntykiven ja Bakin ohella Tanskan UFC-konkari Nicolas Dalby, jonka vastustajaa ei ole vielä julkistettu.

Kamppailuviraston asiamiehet tarkkailevat tilannetta ja Aleksi Mäntykivi kuulustellaan aiheen tiimoilta ensi tilassa.

Teksti: Jani Mesikämmen
Kuva: Teemu Siikarla

Virkailija Jani Mesikämmen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *