Seuraava Ali Trophy jakoon Saudi-Arabiassa

George Groves ja Callum Smith ottelevat ylemmän keskisarjan World Boxing Super Series -finaalissa Saudi-Arabiassa. Jeddahissa kruunataan historian toinen Ali Trophy -voittaja.

George Groves ja Callum Smith ratkaisevat seuraavan Ali Trophyn voittajan. Kuva: WBSS.

Nyrkkeilymaailma sai ensimmäisen Ali Trophyn voittajansa, kun Aleksandr Usyk nappasi nimiinsä alemman raskaansarjan turnauksen voiton Moskovassa heinäkuussa. Toinen World Boxing Super Seriesin ensimmäisen kauden mestari ratkotaan 28. syyskuuta Jeddahissa Saudi-Arabiassa. Ylemmän keskisarjan (-76,2 kg) kahdeksan miehen turnauksen finaalissa kohtaavat tällöin George Groves ja Callum Smith.

WBSS:n taustalla toimivan Comosa-organisaation johtava nyrkkeilyvirkailija (chief boxing officer) Kalle Sauerland pitää finaalinäyttömä ainutlaatuisena.

”Groves vs Smith on kahden tasonsa todistaneen gladiaattorin uskomaton kohtaaminen. Saudi-Arabiassa järjestettävällä finaalilla on mahdollisuus vangita maailman huomio myös siellä, missä nyrkkeily ei yleensä sitä saavuta”, Sauerland tunnelmoi WBSS:n tiedonannossa.

Ylemmän keskisarjan turnaus on ollut käynnissä jo vuoden ajan, finaaliin tiensä raivanneet Groves ja Smith olivat myös alkujaan kisan ykkössijoitetut. Finaali oli määrä käydä jo keväällä, mutta Grovesin loukkaantuminen siirsi sitä.

”Hienoa, että olemme vihdoin saaneet varmistetun päivämäärän ja paikan ottelulle. Olen varma siitä, että finaali jättää varjoonsa jokaisen aiemman WBSS-ottelun jännittävyydessään. Smith on hyvä ottelija, mutta uskon itse olevani planeetan paras painoluokassani”, linjaa George Groves.

Turnauksessa kakkoseksi rankattu Callum Smith taas uskoo vakaasti horjuttavansa ylemmän keskisarjan arvojärjestystä Jeddahissa.

”Omasta semifinaalistani on jo pitkä aika. Mutta tärkeintä minulle on, että vastustajani on George Groves. Se tarkoittaa, että syyskuussa saan tilaisuuteni olla WBA:n mestari ja paras koko maailmassa”, Smith visioi.

Teksti: Jani Mesikämmen
Kuva: WBSS

Virkailija Jani Mesikämmen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *