McGregor ja Nurmagomedov iskevät lokakuussa UFC-mestaruudesta

Superottelu toteutuu. UFC:n suurin tähti Conor McGregor palaa häkkiin 6. lokakuuta Las Vegasissa, kun hän haastaa kevytsarjan mestarin Khabib Nurmagomedovin.

Otteluparista päästiin sopuun, kun McGregor selvitti lakisotkunsa. Irlantilainen tuomittiin heinäkuussa viiden päivän yhdyskuntapalvelukseen, vihanhallintakurssille ja sakkoihin. Tapaus juontaa juurensa huhtikuuhun ja UFC 223 -mediatapahtumaan, jossa McGregorin seurue hyökkäsi UFC-ottelijoiden bussin kimppuun ja sivullisia loukkaantui.

Nurmagomedovin ja McGregorin kamppailu on yksi kaikkien aikojen odotetuimmista. Venäläinen Nurmagomedov (26-0-0) on voittanut uransa jokaisen ottelun ja McGregor (21-3-0) on valloittanut UFC-mestaruudet kahdessa eri painoluokassa.

Kamppailu kiehtoo kahdella tasolla. McGregor on suunsoittajana omaa luokkaansa ja hän on päässyt miltei jokaisen vastustajansa ihon alle solvauksillaan. Irlantilainen on henkisen sodankäynnin mestari, mutta Nurmagomedov on ollut tähän asti mentaalisesti järkkymätön.

Toinen kiehtova kulma liittyy ottelijoiden tyyleihin. Nurmagomedov on väsymätön mattojyrä ja aggressiivisuudessaan omaa luokkaansa. McGregor puolestaan on taidokas ja tyrmäysvoimainen pystyottelija, joka voi lopettaa mittelön yhdellä iskulla. Myös ottelutuntumassa on eroa: Nurmagomedov on otellut vuoden sisällä kaksi kertaa, McGregorin edellisestä MMA-ottelusta on vierähtänyt pian kaksi vuotta.

Teksti: Markus Lukkarinen

Virkailija Markus Lukkarinen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *