Olli Santalahti odottaa uran kovinta koitosta Cage 44 -illassa

Olli Santalahti saa eteensä uransa toistaiseksi kovimman haasteen. Yhdeksännen perättäisen voiton tiellä seisoo Ranskan Alex Lohore.

Cage 41 - 2017
Olli Santalahti aikoo jatkaa komeaa voittoputkeaan. Kuva: Teemu Siikarla.

Vapaaottelukansan tulevaisuuden toivo Olli Santalahti (8-2-0) hakee syyskuussa yhdeksättä perättäistä voittoaan noustessaan häkkiin Cage 44 -tapahtumassa. Santalahti kohtaa Helsingissä Ranskan Alex Lohoren (14-3-0).

Kuluvan vuoden Cage-sopimusottelijana kisannut Santalahti voitti huhtikuussa edellisessä koitoksessaan britti Nathan Jonesin kovan taistelun jälkeen pistein, nyt luvassa on vielä astetta tiukempi haaste. Kahdesti Bellator MMA:n riveissäkin nähty Lohore on aiemmin pitänyt hallussaan BAMMA-promootion mestaruusvyötä.

”Nyt lähdetään ottamaan uran toistaiseksi kovinta matsia. Lohore tyrmäsi mun edellisen vastustajan ensimmäisessä erässä. Todella taitava ja monipuolinen ottelija sieltä tulee. Hän on ilmeisesti nopea lopetuskone, alku on varmasti kova ja siihen mun pitää pystyä vastaamaan aiempaa paremmin. Pitää saada vastustaja kunnioittamaan omaa pystyottelua alussa ja pohjustaa omaa alasvientiä rauhassa, hän on niin hyvä lyömään, ettei voi hätäisesti rynnätä alasvientiä hakemaan”, Olli Santalahti toteaa.

Lohore on napannut valtaosan voitoistaan ennen täyttä aikaa, useimmiten vieläpä ottelun ensimmäisessä erässä. Samaan on tottunut Santalahti, mutta edellinen ottelu kokenutta Jonesia vastaan jätti paljon ajateltavaa nuorelle turkulaiselle. Finnfighters’ Gymin ottelija onkin ammentanut paljon oppia ja harjoittelun aihioita kevään koitoksestaan.

”Treeneissä on keskitytty monipuolisuuteen, sekä vahvuuksia että heikkouksia on työstetty. Tähtäin on siinä, että pystyisin entistä paremmin yhdistämään eri osa-alueita, eikä tarvitse heti väkisin hakeutua omalle vahvuusalueelle”, pohtii väkivahvasta painistaan tunnettu Santalahti.

Cage 44 -tapahtuman pääottelussa Anton Kuivanen saa vastaansa Valeriu Mircean, ja toisessa pääottelussa Aleksi Toivonen kohtaa Aren Akopyanin. Kotimaisen ammattilaisvapaaottelun komein voittoputki mukanaan Kulttuuritalolle saapuva Olli Santalahti ei suuremmin välitä siitä, että hän ei vielä saa arvostusta illan loppupään ottelun statuksella.

”Suunnitelmissa on alustavasti marraskuulle vielä yksi Cage-ottelu tälle vuodelle, mutta pidän silmät auki, jos hyvät voitot avaavat ovia muualle. Toivonen on ilmeisesti tehnyt pidemmän sopimuksen Cagen kanssa, ymmärrän hyvin heidän valintansa. He tekevät, kuten parhaaksi näkevät”, Santalahti tuumaa.

Teksti: Jani Mesikämmen
Kuva: Teemu Siikarla

Virkailija Jani Mesikämmen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *