IMMAF Asian Open – puolen miljoonan taalan amatöörikisat

IMMAF Asian Open ja junioreiden MM-kisat tuovat uuden kehitysaskeleen vapaaottelun amatöörien arvokisoihin. Tarjolla on ensimmäistä kertaa rahapalkintoja menestyjille ja parhaille maajoukkueille.

IMMAF Asian Open
IMMAF Asian Open tarjoaa ensimmäistä kertaa arvokisamenestyjille rahapalkintoja. Kuva: Jani Mesikämmen.

Kiina isännöi 10.–15. syyskuuta vapaaottelun amatöörien Asian Open -mestaruuskisoja sekä samaan aikaan ensimmäistä kertaa järjestettäviä junioreiden MM-kisoja. Pekingissä kisaajille ja maajoukkueille on tarjolla myös toisenlainen historiallinen uudistus, sillä Kiinan Vapaaotteluliitto CIMMAF on luvannut lahjoittaa palkintorahaa jaettavaksi peräti puoli miljoonaa dollaria.

Kansainvälinen vapaaotteluliitto IMMAF julkisti lajin parissa poikkeuksellisten palkintorahojen jakoperusteet keskiviikkona. Palkintorahaa on luvassa kummankin turnauksen kaikkien painoluokkien mitalisteille: Voittajat ansaitsevat 7000 dollaria, hopeamitalistit saavat 3500 dollaria ja välierien tappiolla pronssimitalin saavuttaneet saavat kukin 700 dollaria.

Lisäksi Pekingissä huomioidaan sekä aikuisten että junioreiden turnauksen paras mies- ja naisottelija 1400 dollarin palkinnolla. Molemmissa turnauksissa mitalitaulukkojen perusteella ansaittujen pisteiden mukaan palkitaan myös parhaat maajoukkueet. Voiton vienyt maajoukkue kuittaa 7000 dollaria, toiseksi paras 2800 dollaria ja mitalitaulukon kolmaskin maa saa vielä 700 dollaria.

”Tällä on valtava merkitys IMMAF:lle ja amtöörikilpailijoille, joilla on mahdollisuus matkustaa Pekingiin kaikkialta maailmasta, monilla alueilla amatööreille ei ole tarjolla rahoitusta. Arvostamme jokaisen kisoihimme osallistuvan urheilijan, valmentajan ja kansallisen tason johtajan panostuksia ja uhrauksia. Olemme erittäin iloisia, että IMMAF voi ensimmäistä kertaa antaa heille enemmän takaisin ja tarjota houkuttimia sekä uusille että kokeneille kilpailijoille” toimitusjohtaja Densign White lausuu IMMAF:n tiedonannossa.

IMMAF:n tapojen mukaisesti kummatkin turnaukset ovat avoimia, joten kaikki amatööriottelijat eri puolilta maailmaa voivat osallistua kansallisten liittojen nimeämissä maajoukkueissa. Myös Suomesta on kisoihin lähdössä myöhemmin varmistuva maajoukkue. Junioreiden maailmanmestaruuskisat on tarkoitettu 18–20 -vuotiaille urheilijoille.

Lue lisää: kesäkuussa amatöörien Euroopan mestaruuden voittaneet Janika Antinmaa ja Jenna Horto Virastomestarin puhutteluissa.

Teksti & kuva: Jani Mesikämmen

Virkailija Jani Mesikämmen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *