Robert Helenius voitti, mutta ei vakuuttanut Olavinlinnassa

Robert Helenius esitteli nykykuntoaan Savonlinnassa. Arvostelutuomareilta heltisi eräpisteitä, tyylipisteitä ei.

Robert Helenius voitti, mutta ei vakuttanut. Kuva: Toni Aurell.

Robert ”Nordic Nightmare” Helenius kohtasi Savonlinnassa Olavinlinnan historiallisessa miljöössä valkovenäläisen Juri Bihautsoun. Parivaljakolle tämä oli jo toinen kohtaaminen, sillä Helenius voitti vastustajansa maaliskuisessa ottelussa pistetuomiolla, joka ei tulokseltaan tyydyttänyt kumpaakaan osapuolta.

Tällä kertaa kuusieräiseksi kaavailtu raskaan sarjan ottelu tarjosi runsaslukuisalle savonlinnalaisyleisölle tunteiden vuoristorataa. Tuota vuoristorataa oli tarjolla koko rahan edestä, sillä ottelu käytiin täyteen aikaan ja tuomareiden päätöskin aiheutti melkoista soraääntä yleisön joukosta.

Ensimmäisessä erässä Helenius aloitti vahvasti ja otti itselleen sopivan etäisyyden hallintaansa. Joka kerta, kun Heleniuksen nyrkit löysivät tiensä valkovenäläisen kehoon, Olavinlinnassa kumisi. Usein liian hillityiksi parjatut suomalaiset pitivät kovaa ääntä suviyössä kannustaen omaansa.

Ottelun edetessä kamppailu muuttui tasaisemmaksi ja molemmat ottelijat osuvat painavasti vuoroin. Neljännessä erässä ollessaan köysiä vasten Helenius vaikutti olevan hetkellisesti heikoilla. Bihautsoun vaarallisen painavat iskut lähietäisyydeltä kroppaan ja päähän tekivät tehtävänsä, sillä viidenteen erään lähdettäessä suomalainen oli varsin hengästynyt ja joutui aloittamaan erän takajalalla vasten köysiä Bihautsoun puskiessa päälle.

Ottelun loppuhetkillä molemmilla ottelijoilla oli vielä hetkensä, mutta tuomarit katsoivat Heleniuksen voittaneen selvästi, sillä hänen kätensä nostettiin ilmaan voiton merkiksi kaikin tuomariäänin.

Ottelun jälkeisessä haastattelussa Helenius ei osannut kertoa jatkosuunnitelmistaan vielä tarkempaa. Hän kertoi ottavansa pari päivää nyt rennosti ja alkuviikosta istuvansa suunnitelemaan tarkemmin jatkoa. Suomalaisen on hyvä jatkaa Savonlinnasta kohti seuraavia haasteita, sillä kuusieräinen ottelu ei aiheuttanut kolhuja ja edellisessä ottelussa loukkaantunut käsi kesti.

”Käsi kesti hyvin ja mitään vammoja ottelusta ei tullut”, Helenius summasi.

Kysyttäessä äänekästä protestointia aiheuttaneesta ottelun tuomiosta Helenius kuittasi asian tyynen rauhallisesti.

”Jengi varmaan odotti tyrmäystä.”

Teksti: Jyrki Nurminen
Kuva: Toni Aurell

Virkailija Jyrki Nurminen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *