Edis Tatli säilytti EM-tittelinsä – vaikea iltapuhde Olavinlinnassa

Edis Tatli sai urakoida täydet erät säilyttääkseen Euroopan mestarin tittelinsä. Tiukka taisteluvoitto piti ovet avoinna isompiin kansainvälisiin kehiin.

Edis Tatli
Edis Tatli säilytti EM-tittelinsä pistevoitolla. Kuva: Teemu Siikarla.

Olavinlinnaan oli järjestäjän ilmoituksen mukaan kerääntynyt reilut kaksituhatta silmäparia todistamaan Euroopan mestari Edis Tatlin tittelin puolustusta espanjalaista Frank Urquiagaa vastaan. Kotikehän Tatli lähti otteluun varsin kokeneena, sillä hänelle tämä Euroopan mestaruusottelu oli järjestyksessään jo seitsemäs. Mikään eilisen teeren poika Frank Urquiaga ei kuitenkaan ollut, vaan Tatli sai vastaansa arvoisensa vastustajan.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä molempien ottelijoiden kalibroidessa otteluetäisyyttä ja -rytmiä itselleen mieleiseksi. Tatli oli tyypilliseen tapaansa liikkeellä kevyellä jalalla ja vaikka jo alkuerissä molemmat ottelijat osuivat napakasti, niin kolmannen erän loputtua Tatli hymyili leveästi kulmaan kävellessään tyytyväisenä.

Neljännessä erässä Tatlin etukäsi–takakäsi -yhdistelmä osui puhtaasti, mutta heti perään Tatlin sitoessa Urquiagaa tämän koukut lähietäisyydellä otteesta irrottautuessa moukaroivat suomalaisottelijan vartaloa painavasti. Erän päättyessä Tatlin hymyä ei enää näkynyt. Seuraavat erät oteltiin jälleen tasaisissa merkeissä, mutta seitsemännessä erässä Tatlin ollessa vasten köysiä suomalainen osui todella painavasti etukäden koukullaan leuan seutuville. Espanjalaisottelija ei liiemmin hätkähtänyt, vaikka osuma oli painava ja osoitekin oikea. Tatlin kannalta se kuitenkin avasi peliä ja loppuerä mentiin hänen komennossaan.

Kymmenennessä erässä Urquiaga hän haki raivokkaasti tyrmäysiskua ylikäden koukuillaan. Tatlin onneksi nämä surmaniskut eivät kuitenkaan osuneet, vaan espanjalainen kulutti vain itseään näyttävillä iskuyrityksillään. Ottelun viimeiset kaksi erää oteltiin varsin vauhdikkaasti ja riskejä kaihtamatta. Toiseksi viimeisessä erässä espanjalainen osui kahdesti painavalla takakäden suorallaan Tatlia. Tatlin kuitenkin jatkoi mestarin ottein ja viimeisen erän alkuun molemmat miehet laittoivat kaikkensa peliin.

Taistelun tauottua Edis Tatli julistettiin yksimielisesti voittajaksi tuomariäänin 116-112, 116-114 ja 115-113. Euroopan mestari analysoi pikaisesti otteitaan espanjalaisen kanssa.

”Kova taistelu, kyllä piti laittaa kaikki pelin. Lähdin vähän liikaa tappelemaan”, Tatli arvioi.

Seuraavasta haasteestaan suomalaisottelijalla ei vielä ollut antaa tietoa Kamppailuvirastolle tai faneilleen. Lähiviikot Tatli aikoo ottaa rennosti perheensä parissa.

Illan toisessa kärkiottelussa Robert Helenius voitti, mutta ei vakuuttanut.

Teksti: Jyrki Nurminen
Kuva: Teemu Siikarla

Virkailija Jyrki Nurminen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *