Oliver Enkamp sai lähtöpassit UFC:stä – ”Koen tämän epäreiluna”

Oliver Enkamp sai lähtöpassit UFC:stä, Magnus Cedenblad taas ripusti hanskat naulaan. Ruotsalainen vapaaottelu on nähnyt parempiakin päiviä.

Oliver Enkamp UFC
Oliver Enkamp saa etsiä itselleen uuden työnantajan. Kuva: Jani Mesikämmen.

Viime päivät eivät ole olleet suotuisia aikoja ruotsalaiselle vapaaottelulle. Aiemmin Eurooppaa hallinneiden aktiivisten ruotsalaisten UFC-ottelijoiden lista läheni jälleen yhdellä nimellä, sillä amerikkalaispromootio on antanut lähtöpassit Oliver Enkampille (7-2-0) kahden tappion mittaisen pestin jälkeen.

Runsas vuosi sitten Tukholmassa UFC-debyyttinsä pikahälytyksellä tehnyt Oliver Enkamp julkisti asian itse sosiaalisen median kanavissaan. Asiasta kertoi Kamppailuviraston kansainvälinen yheistyökumppani MMAviking.com.

”Vaikka ymmärrän, että sopimuksista kilpailee iso joukko ottelijoita, koen tämän epäreiluna päätöksenä. En kuitenkaan murehdi menneitä, enkä syytä ketään muuta tästä. Kaikki on ollut kiinni minusta itsestäni. Koen vain, että olisin voinut saada vielä yhden näytön paikan”, Oliver Enkamp tilitti tuntojaan.

Ruotsin pitkäaikaisimpiin UFC-ottelijoihin lukeutunut Magnus Cedenblad (14-5-0) puolestaan ilmoitti keskiviikkona päätöksestään lopettaa uransa. Ammattilaisuransa Suomessa vuonna 2007 käynnistänyt Cedenblad on kärsinyt pitkään loukkaantumisista, eikä konkari nähnyt enää järkeä jatkaa väkinäistä yrittämistä. Hänen viimeiseksi ottelukseen jäi tappio Jack Marshmanille marraskuussa 2016, kokonaisuudessaan Magnus Cedenblad voitti neljä UFC-ottelua ja hävisi kaksi.

”Kuten kaikki tietävät, olen ollut loukkaantuneena pitkään, enkä näe tunnelin päässä mitään valoa. Koen, että minun pitää mennä eteenpäin elämässäni ja aloittaa kokonaan uusi luku sen sijaan, että roikkuisin kiinni unelmassa, joka hiipuu kauemmas ja kauemmas. Valutan kyyneleitä tätä kirjoittaessani, mutta tajuan, että se on oikein”, Cedenblad viestitti seuraajilleen.

Tästäkin asiasta kertoi yhteistyösivustomme MMAviking.com.

Ruotsalaisista UFC-ottelijoista ainoastaan Lina Länsbergillä on tällä hetkellä sovittu ottelu näköpiirissä. Hänet nähdään lokakuussa Las Vegasissa Khabib Nurmagomedovin ja Conor McGregorin tähdittämässä UFC 229 -illassa. Länsberg kohtaa Venäjän Yana Kunitskayan.

Teksti ja kuva: Jani Mesikämmen

Virkailija Jani Mesikämmen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *