UFC Fight Night Lincoln: Gaethje vs. Vick tarjoaa viihdytystakuun

UFC Lincoln päättää amerikkalaispromootion lyhyen kesätauon. Tähdet ovat pienemmästä päästä, mutta laatuviihdettä on luvassa.

UFC Lincoln
UFC Lincoln tarjoaa ennakkoon tasaisia taistelupareja.

UFC:n lyhyt kesätauko päättyy tänä viikonloppuna Nebraskassa. Luvassa ei ole kimaltelevaa tähtiloistoa, mutta sitäkin enemmän tasaisia ja hyviä ottelupareja. Etenkin UFC Lincoln -illan pääotteluille voi antaa viihdyttävyystakuun.

UFC Lincoln -pääottelu: Justin Gaethje vs. James Vick

Illan päämittelöstä voi luvata yhden asian: Gaethjen ja Vickin kamppailu ei kestä täyttä viittä erää. Hyperaggressiivinen Gaethje (18-2-0) ottelee vailla itsesuojeluvaistoa ja Vick (13-1-0) pyrkii aina lopettamaan vastustajansa.

Ryminällä UFC-uransa aloittanut Gaethje on hävinnyt kaksi edellistä mittelöään tyrmäyksellä, mutta miehen tyyli ei taatusti muutu. Gaethje puskee vimmalla Vickin iholle ja jakaa pahaa mieltä lähietäisyydeltä. Hän on myös pätevä painija, mutta käyttää painitaitojaan lähinnä puolustukseen. Vick on kerännyt kaikessa hiljaisuudessa neljän ottelun voittoputken, mutta uhrilistalta ei löydy todellisia eliittiottelijoita.

Gaethje-kamppailu on James Vickin uran suurin testi, josta povaan hänen selviävän voittajana.

Andre Fili vs. Michael Johnson

Filin (17-5-0) ja Johnsonin (17-12-0) urat näyttävät kulkevan eri suuntiin. Fili on voittanut neljästä edellisestä kamppailustaan kolme, Johnson puolestaan on hävinnyt kuudesta edellisestä peräti viisi. Totuus ei ole näin mustavalkoinen, sillä Johnson on otellut ainoastaan huippuja vastaan, Filin uran kovin päänahka on Dennis Bermudezista.

Miesten kehityskäyrät osoittavat eri suuntiin, mutta nurkkaan ajettu ja tyrmäysvoimainen Johnson on vaarallinen vastustaja, jos Fili ei saa vietyä kamppailua mattoon. Ennustan Johnsonin nappaavan mittelöstä tyrmäysvoiton.

Cortney Casey vs. Angela Hill

Caseyn (7-6-0) ja Hillin (8-4-0) mittelössä nähdään laadukasta pystyottelemista. Urheilulliset korsisarjalaiset liikkuvat sähäkästi, mutta iskuissa ei ole hurjasti kippiä. Kamppailu kestää todennäköisesti täyden ajan, jonka jälkeen voittajaksi julistetaan niukasti Hill.

Bryan Barberena vs. Jake Ellenberger

Ellenberger (31-14-0) oli aikoinaan yksi välisarjan pelätyimmistä ottelijoista, mutta 33-vuotias konkari on nykyisellään vain varjo parhaista päivistään. Barberena (13-4-0) ei loista fyysisillä ominaisuuksillaan, mutta hänellä on enemmän bensaa tankissa kuin Ellenbergerillä. Barberena nappaa kamppailusta selvän voiton.

Deiveson Figueiredo vs. John Moraga

Toistaiseksi voittamaton Figueiredo (14-0-0) joutuu koville Moragaa (19-6-0) vastaan. Moragan kokemus ja monipuolisuus riittävät hyydyttämään brasilialaisen villit hyökkäykset. Moraga voi olla kamppailun alussa vaikeuksissa, kun Figueiredo vyöryy päälle kuin hyökyaalto, mutta maltillinen puolustaminen ja opportunistinen nekkailu vievät Moragan pistevoittoon.

Eryk Anders vs. Tim Williams

Lupaavasti UFC-taipaleensa aloittaneen Andersin (10-1-0) eväät eivät riittäneet Lyoto Machidan kukistamiseen, mutta Williamsin (15-4-0) takataskusta ei löydy Machidan taitoarsenaalia eikä Andersin urheilullisuutta. Nopeasti kehittyvän Andersin sähäkkä pystyotteleminen aiheuttaa Williamsille suuria vaikeuksia, eikä ottelu vanhene kahta erää pitemmälle.

Seuraa häntä: Mickey Gall

CM Punk -voitolla nimensä luoneen Mickey Gallin ura ei ole lähtenyt hurjaan lentoon ja tappio Randy Brownille puhkoi ilmat hypevaunun renkaista. Tappio George Sullivanille olisi katastrofi vahvana ennakkosuosikkina otteluun lähtevälle Gallille.

Kuuntele myös Ylilyönti-podcastin UFC Lincoln -ennakko tästä:

Teksti: Markus Lukkarinen

Virkailija Markus Lukkarinen

Check Also

Makwan Amirkhani kohtaa Edson Barbozan tappelusaarella

Suomalaisen vapaaottelun kirkkain tähti Makwan Amirkhani (16-4-0) ottelee lyhyellä varoitusajalla Edson Barbozaa (20-9-0) vastaan Abu …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *