No-Gi Finnish Open nosti esiin uusia menestyjiä

No-Gi Finnish Open keräsi jälleen mittavan joukon lukkopainin taitajia kisaamaan Helsinkiin. Katso virkailijamme monimediaraportti.

nogi Finnish Open 2018
Puvuton jujutsu rullasi monilta varsin mukavasti. Kuva: Jarno Nurminen.

Viime viikonloppuna oteltiin Kallion Urheilutalolla Helsingissä järjestyksessään seitsemännet No-Gi Finnish Open -lukkopainikilpailut. Turnaukseen oli ilmoittautunut 390 ottelijaa kolmestatoista eri maasta, joten otteluita kertyikin kahden päivän aikana yli 500.

Turnauksen kilpailullinen taso oli varsin korkea, vaikka muutama lukkopainin tämän hetken kuumimmista nimistä olikin sivussa. Esimerkiksi miesten ruskea- ja mustavöisten avoimen painoluokan mitalisteissa ei lopulta ollut yhtään samaa nimeä kuin viime vuonna ja naisissa tilanne oli täysin sama.

Tuomas Simolan yllättävä poisjäänti tuntui harmittavan monia paikallaolijoita, jälkeenpäin saimme epävirallisen tiedon, jonka mukaan Simola oli sairastunut juuri ennen kisoja. Naisten puolella nimekkäin poisjäänti oli ADCC-mestaruuskisoissakin menestystä niittänyt Elvira Karppinen, joka kuntoutuu edelleen vakavasta polvivammastaan.

Aiempien vuosien mitalisteja nähtiin silti tatamilla runsaasti, mutta tällä kertaa pääosin toimitsijatehtävissä.
Miehissä ruskea- ja mustavöisten avoimen luokan vei nimiinsä Abdulbari Guseynov Strela Teamista, hän voitti myös alle 91,5 kilon sarjan. Naisissa vastaavan tempun teki 10th Planet Jiu Jitsun Bonnie Stoehr, joka voitti niin ikään ylempivöisten avoimen painoluokan ja oman painoluokkansa yli 66,5 kiloa.

Kisoissa nähtiin myös lukuisia vapaaottelijoita ja heidän joukossaan yksi suomen vapaaottelutaivaan kirkkaimmista tähdistä Minna Grusander. Runsas kuukausi sitten Invicta FC:n atomisarjan mestaruudesta mitellyt turkulainen otteli sinivöisissä alle 61,5 kilon sarjassa sijoittuen pronssille ja sinivöisten avoimessa sarjassa sijoittuen hopealle.

No-Gi Finnish Open 2018 -kisojen kaikki tulokset näet täältä. Katso alla olevasta galleriasta viikonlopun maukkaimmat otokset.

Teksti & kuvat: Jarno Nurminen

Virkailija Jarno Nurminen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *