Viaplay vahvistaa: ”Isoimmat ottelut jatkossa PPV-otteluina”

UFC 229 Viaplay -verkkopalvelussa, hinta 60 euroa. Conor McGregorin katselemisesta pitää jatkossakin maksaa, osa UFC-illoista muuttuu lisämaksullisiksi.

UFC 229 Viaplay
Conor McGregorin näkemisestä pitää jatkossa maksaa. UFC 229 Viaplay -palvelussa maksaa 60 euroa. Kuva: Jani Mesikämmen.

Kotimaiset kamppailukuluttajat ja UFC-fanit yllättyivät alkuviikosta tylyllä tavalla, kun UFC-lähetysoikeuksia Pohjoismaissa hallussaan pitävä Viaplay ilmoitti aiemmasta käytännöstä poiketen UFC 229 -tapahtuman siirtyvän palvelun kuukausimaksun piiristä tuhdin kertamaksun taakse. Kamppailukansan reaktiot ovat olleet rajuja, koska kyseinen UFC 229 -tapahtuma on Conor McGregorin ja Khabib Nurmagomedovin tähdittämä huippuiltama.

Suomalaiset eivät ole yksin kiukkunsa kanssa, vaan sama uutinen on kohdannut faneja muuallakin Pohjoismaissa. Monen kuluttajan harmistus pohjautuu paitsi yksittäisen lisämaksun suuruuteen, myös siihen, että pitkäaikaiset Viaplay-asiakkaat ovat hankkineet verkkopalvelun kaikki UFC-illat sisältävällä tuotelupauksella.

Aiemmin markkinoilla ollutta Viaplay Fighting -pakettia ei kuitenkaan enää myydä, vaan kamppailutapahtumat kuuluvat palvelun laajempaan urheilupakettiin. Viaplayn taholta vahvistetaan, että muutos ei koske ainoastaan Conor McGregorin paluuta, vaan toimintamalli on pysyvä.

”PPV on maailmalta tuttu malli kaikille kamppailu-urheilun seuraajille. Jotta voimme jatkossakin mahdollistaa asiakkaillemme parhaat ottelut sekä nyrkkeilystä että UFC:stä, tietyt isoimmat ottelut nähdään jatkossa PPV-otteluina myös Viaplayn puolella. Suurin osa UFC-otteluista näkyy kuitenkin edelleen kuukausimaksulla kaikille urheilusisällön tilaajille”, kertoo Viaplayn markkinoinnista ja PR:stä vastaava Erika Miramo.

Viaplayn suunnalta ei haluta kommentoida, onko muutoksen taustalla uudenlainen sopimustilanne UFC:n kanssa.

”Sopimusten yksityiskohtia emme voi luonnollisestikaan kommentoida. Mutta kuten sanottu, ohjelmakartassa on runsaasti UFC-otteluita tulevillekin viikoille, jotka näkyvät kuukausimaksulla kuten tähänkin asti”, Miramo kuittaa.

Myös syyskuun lopulla oteltava ammattinyrkkeilyn raskaansarjan huippukohtaaminen Anthony Joshuan ja Aleksandr Povetkinin välillä näkyy Viaplayn kautta ainoastaan PPV-maksun suorittamalla.

Teksti & kuva: Jani Mesikämmen

Virkailija Jani Mesikämmen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *