Cage 44 -ennakko: Kovia näytönpaikkoja kotikehän ottelijoille

Cage 44 avaa pääkaupungin vapaaottelusyksyn takuuvarmalla rytinällä. Anton Kuivanen palaa kotiyleisönsä eteen, nuoret tähdet Aleksi Toivonen ja Olli Santalahti taas haluavat antaa näyttöjä isompia kehiä varten.

Cage 44
Cage 44 saa tutun päätähden Anton Kuivasen palatessa kotiyleisönsä eteen. Kuva: Teemu Siikarla.

Cage-organisaation syksyn avaus tarjoaa kotimaisen vapaaottelun ystäville laadukkaan ja monipuolisen ottelukortin. Tarjolla on monien toivomia kotimaisten ottelijoiden kohtaamisia, tällä kertaa kaksin kappalein. Pääottelussa nähdään Kulttuuritalon suursuosikki, voitokkaalta Japanin turneelta palannut Anton kuivanen. Muissa illan otteluissa nähdään Olli Santalahden, Aleksi Toivosen ja Edward Wallsin kaltaisia suomalaisen vapaaottelun tulevaisuuden nimiä.

Cage 44 -pääottelu Anton Kuivanen vs. Valeriu Mircea

Anton Kuivanen (26-10-0) metsästää UFC:n jälkeisen uransa pisintä voittoputkea. Viimeisin voitto irtosi heinäkuun alussa Japanista Pancrase-mestari Takasuke Kumesta. Voitto itsessään oli jo vakuuttava, mutta erityisesti tapa millä se irtosi oli yksi Kuivasen uran ikimuistoisimmista. Hän on myös voittanut kaksi edellistä Cage-koitostaan, kummatkin tuomaripistein täyden ajan jälkeen.

Valeriu Mircea on vasta 24-vuotias moldovalainen, jonka ammattilaissaldo on nuoreksi mieheksi varsin kova (18-5-1). Kuivasen tavoin hän on kolmen ottelun voittoputkessa. Mircea on todella lopetushakuinen ottelija, jonka voitoista ainoastaan kolme on tullut pistein. Mircea osaa lopettaa otteluita niin pystystä kuin matostakin. Hän on myös otellut urallaan kaksi kertaa Bellator MMA:n riveissä voittaen toisen ja häviten toisen.

Arvio: Anton Kuivanen, kaikin tuomariäänin.

Aleksi Toivonen vs. Aren Akopyan

Illan toisessa pääottelussa kohtaavat Lahden Gentain lukkopainikone Aleksi Toivonen ja armenialainen Combat Sambon maailmanmestari Aren Akopyan. Toivonen hakee jatkoa vakuuttavalle voittoputkelleen, kun taas Akopyan pyrkii palauttamaan hyvin alkaneen, mutta viimeisimpien otteluiden aikana hieman yskähdellen edenneen uransa voittoraiteille.

Toivosen uran kuudesta voitosta yhtä lukuunottamatta kaikki ovat tulleet luovutusotteella ja myös Akopyan on viihtynyt mattokamppailussa, joten voimme odottaa vauhdikasta lukkopainikoitosta lyönneillä ja potkuilla sävytettynä. Virkailijan näkemyksen mukaan Toivosen paini on täysin eri luokkaa kuin armenialaisen, joten ottelu päättyy lahtelaisen voittoon.

Arvio: Aleksi Toivonen, luovutusote 1 erä.

Edward Walls vs. Ivan Kibala

Lappeenrannan Edward Wallsin vastustaja vaihtui vielä otteluviikolla. Nyt häkin vastakkaiselle puolelle asettuu voittamaton venäläinen Ivan Kibala (5-0-0). Kibalan vahvuudet ovat ehdottomasti matto-ottelussa kun taas Walls on parhaimmillaan pystyssä jakelemassa armottomia pommeja niin nyrkein kuin potkuinkin. Virkailija näkemyksen mukaan Wallsin pystyottelu ja ulottuvuus on liikaa venäläiselle ja näin ollen voitto Lappeenrantaan.

Arvio: Edward Walls, tyrmäys/tekninen tyrmäys 1. erä.

Cage 44
Olli Santalahti aikoo jatkaa komeaa voittoputkeaan. Kuva: Teemu Siikarla.

Olli Santalahti vs. Alex Lohore

Kahdeksan ottelun voittoputkessa oleva Olli Santalahti kohtaa odotetussa koitoksessa pari edellistä otteluaan hävinneen Alex Lohoren. Lähtötilanteen ei pidä antaa hämätä, sillä Lohore on Bellator-konkari ja entinen BAMMA-mestari. Hän voitti tittelinsä samaiselta Nathan Jonesilta, jonka Santalahti voitti pistein edellisessä ottelussaan. Santalahti on napannut puolet voitoistaan luovutusotteilla, kun taas Lohore on kunnostautunut pystyottelun puolella, tosin hänkin osaa tarvittaessa lopettaa ottelun myös matossa.

Santalahden ura on kovassa nosteessa ja on perusteltua olettaa, ettei häntä enää nähdä pitkään kotimaan kehissä – tietenkin sillä oletuksella, että hän voittaa Lohoren. Virkailijan arvio ottelun kulusta on seuraavanlainen: Santalahti lähtee mittelemään ensimmäisessä erässä omaa pystyosaamistaan Lohoren kanssa ja menestyksestä riippuen jatkaa pystyssä tai hakee alasviennin. Todennäköisesti valtaosa ottelusta käydään joko matossa tai häkkiä vasten Santalahden aloitteesta.

Arvio: Olli Santalahti, luovutusote 3. erä.

Suvi Salmimies vs. Vladena Yavorskaya

Myös Salmimiehen vastustaja on ehtinyt vaihtua, tämän ottelukortin muovautumisen aikana se on tapahtunut jo kolmasti, nyt pikahälytyksellä paikalle saapuu Vladena Yavorskaya (5-2-0). Ukrainalainen on lopetushakuinen ottelija ja kaikki hänen voittonsa ovat tulleet ennen täyttä aikaa. Virkailijan näkemys puoltaa Salmimiehen ottelu ottelulta parantuneita otteita, kokemus ja taitotaso kääntävät ottelun suomalaiselle.

Arvio: Suvi Salmimies, luovutusote 2. erä.

Patrik Kapanen vs. Toni Lampinen

Kotimaisten ottelijoiden välinen koitos on lähtöasetelmiltaan taattua ilotulitusta alusta loppuun. Uskallan luvata, ettei tätä todellakaan käydä täyteen aikaan. Edellisessä ottelussaan Lampinen tyrmäsi Patrik Pietilän todella rajusti; kun muistetaan, ettei Pietilää ollut kukaan aiemmin tyrmännyt 16 ottelussa, tätä voidaan pitää kovana suorituksena.

Toinen osapuoli Patrik Kapanen on myös tunnettu kovista iskuistaan, hänen neljästä voitostaan kolme on tullut ennen täyttä aikaa teknisellä tyrmäyksellä. Kapasella on kuitenkin alla yli puolentoista vuoden ottelutauko, joten sillä saattaa olla ajoituksen ja terävyyden suhteen merkitystä. Virkailijan arvio kallistuu kiltinoloisen Lampisen suuntaan.

Arvio: Toni Lampinen, tyrmäys/tekninen tyrmäys 1. erä.

Markus Rytöhonka vs. Marko Tani

Tämän otteluparin piti kohdata jo aiemmin tänä vuonna, mutta loukkaantumiset sotkivat kuviota. GB Gymin Rytöhonka on tehnyt voittoisan paluun pitkän ottelutauon jälkeen ja hakee nyt kolmatta perättäistä voittoaan Team East Frontin Marko Tanin kustannuksella.

Ottelu on ennakkoasetelmaltaan kliseinen ”striker vs. grappler” -vastakkainasettelu Rytöhongan ollessa painavanyrkkinen pystyottelija ja Tanin ollessa raastava lukkopainijyrä. Ottelijoiden statistiikkakin tukee tätä (Rytöhonka kolme tyrmäystä, Tani kolme pistetuomiota). Virkailijan arvio ottelun kulusta myötäilee pitkälti Rytöhongan Kamppailuvirastolle kuvailemaa tapaa, ensimmäinen erä katsellaan ja toisessa tulee ratkaisu.

Arvio: Markus Rytöhonka, tyrmäys/tekninen tyrmäys 2. erä.

Niko Myllynen vs. Amin Ayob

Tässö otteluparissa piti alunperin olla vastakkain Tuukka Repo ja Amin Ayobm mutta järvenpääläinen koki valitettavan loukkaantumisen. Cage onnistui kuitenkin löytämään varsin laadukkaan korvaajan Revolle. Virkailija arvioi, että Myllysen ammattinyrkkelijöiden kanssa hiottu pystyottelu on liikaa ranskalaiselle ja näin ollen ottelu päättyy suomalaisottelijan voittoon.

Arvio: Myllynen tyrmäys/tekninen tyrmäys 1. erä.

ERIKOISBONUS! 200% talletusbonus 200€ asti!

Cage 44 -ottelukortti

Punainen kulma Sininen kulma
Anton Kuivanen, Primus Fight Team 70,3 kg Valeriu Mircea, Moldova
Aleksi Toivonen, Gentai 56,7  kg Aren Akopyan, Armenia
Edward Walls, Team East Front 65,8 kg Ivan Kibala, Venäjä
Olli Santlahti, Finnfighters’ Gym 77,1 kg Alex Lohore, Ranska
Suvi Salmimies, Team East Front 61 kg Vladena Yavorskaya, Ukraina
Patrik Kapanen, Primus Fight Team 70,3 kg Toni Lampinen, Team East Front
Markus Rytöhonka, Primus Fight Team 65,8 kg Marko Tani, Team East Front
Niko Myllynen, RNC Sport Club 70,3 kg Amin Ayob, Ranska

Teksti: Jarno Nurminen
Kuvat: Teemu Siikarla

Virkailija Jarno Nurminen

Check Also

Eye vs Calvillo – historian heikoin UFC-pääottelu?

Ultimate Fighting Championshipin otteluillat jatkuvat tulevana viikonloppuna. Pienen mittakaavan Fight Night -tapahtuman pääottelussa iskevät yhteen Jessica Eye ja Cynthia …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *