CAGE 44 – Virkamiehen analyysit ja yleiset tunnelmat

Lämmin syysilta oli saanut kamppailukansan sankoin joukoin liikkeelle ja Helsingin Kulttuuritalo oli jo tutuksi tulleeseen tapaan satunnaisia hajapaikkoja lukuun ottamatta loppuun myyty. Illan kenties odotetuimmassa ottelussa hienon paluun Cage 43 tapahtumassa tehnyt Anton Kuivanen kohtasi Moldovalaisen Valeriu Mircean. Suvi Salmimiehen vastustaja ehti vaihtua alkuperäisestä ja vasta kolmas kerta sanoi toden. Suville kaivettiin vastustajaksi Ukrainan Vladena Yavorskaya. Cage 44 – illassa paluun häkkiin teki Patrik Kapanen, joka otteli edellisen kerran Cage 38:ssa helmikuussa 2017, jolloin hän nappasi Aleksi Savolaisesta ensimmäisen erän kuristusvoiton.

Kaikkiaan illan ottelukortille oli kasattu kahdeksan ottelua, joista kaikki luonnollisesti ammattilaissäännöin. Kokonaisuudessaan kortti oli kasattu ainakin tilastojen valossa melko tasaiseksi, eikä yksikään otteluista ollut numeroiden valossa läpihuutojuttu kumpaankaan kulmaan. Virkamieskollegan otteluennakko luettavissa tästä.

Matsit on polkaistu käyntiin ja niitä tilanteita ja tuloksia päivitellään alle tuttuun tapaan sitä mukaa, kun ottelut edistyvät.

74,0 kg Niko Myllynen vs. Amin Ayoub

Illan ensimmäinen ottelu alkaa heti väkevästi. Myllynen hallitsee pystyottelua ja osuu pari kovaa peräkkäistä suoraa. Ayoub näyttää hetken olevan hätää kärsimässä, mutta onnistuu selvittämään itsensä ulos tilanteesta. Kolmen minuutin kohdilla Ayoub vie saa polvipotkun perille ja jatkaa alasviennillä. Myllynen kuitenkin pääsee ylös ja loppuerä käydään pystyssä. Myllynen on erän alkuun aktiivisempi, mutta Ayoub tasoittaa peliä loppupuolen polvipotkulla ja sitä seuranneella alasviennillä.

Ayoub vie toisen erän reilun minuutin jälkeen mattoon. Myllynen pääsee nopesti pystyyn, mutta Ayoub osuu tilanteessa jälleen polvipotkulla päähän. Myllynen on vaikeassa paikassa ja Ayoub yrittää kaivaa kuristusta. Myllynen kuitenkin kunnostautuu ja pääsee hyvään positioon saaden useamman lyönnin läpi.

Ottelu on ollut tasainen, eikä voittaja ole missään nimessä selvyys. Ayoub lähtee hakemaan ratkaisua jälleen polvipotkulla, mutta Myllynen saa torjuntaa eteen ja vie mattoon päätyen guardiin. Myllynen painostaa matossa, mutta kova vääntö syö voimia. Erän viimeisellä minuutilla tilanne kääntyy niin, että Ayoub onnistuu kierähtämään päälle. Myllynen painostaan erän neljä ensimmäistä minuuttia, mutta Ayoub tasaa tilannetta kovalla dominoinnilla viimeisen minuutin.

Voittaja: Amin Ayoub, kaikin tuomariäänin.

65,8 kg Markus Rytöhonka vs. Marko Tani

Rytöhonka painaa vastustajansa heti alkuun häkkiä vasten ja pääsee hyvään positioon. Tani yrittää hakea Rytöhongan päätä kainaloon, mutta ei tässä onnistu. Rytöhonka käy erittäin aggressiivisesti päälle ja on selvästi ratkaisuhakuinen. Rytöhonka painostaa hyvästä positiosta ja saa kovia osumia perille. Ensimmäinen erä selvästi Rytöhongalle.

Rytöhonka ottaa erän heti hallintaansa ja vie ottelun mattoon tyylikkäällä alasviennillä. Tani saa puolustettua hyvin, mutta Rytöhonka painostaa kovilla lyönneillä ja vaihtelee positiotaan aktiivisesti. Tani saa otsaansa vertavuotavan haavan, joka vaikeuttaa selvästi erän viimeistä minuuttia hänen osaltaan. Rytöhonka on selkeästi vahvempi myös toisessa erässä.

Tani on kaksi erää perässä ja hänen on lopetettava ottelu ennen täyttä aikaa, mikäli mielii voittaa. Kova hyppypolvipotku menee pääosin Rytöhongan torjuntaan, mutta horjuttaa tätä hieman. Rytöhonka vie jälleen mattoon ja kierähtää selkään. Rytöhonka pääsee jakamaan kovia osumia molemmin puolin ja hetken kuluttua tuomari on nähnyt tarpeeksi.

Voittaja: Markus Rytöhonka, 3. erässä ajassa 1:47 , TKO

70,3, kg Patrik Kapanen vs. Toni Lampinen

Ensimmäinen erä käynnistyy hieman varovasti, eikä kumpikaan lähde painostamaan selkeästi. Erän puolivälissä alkaa tapahtua, kun molemmat osuvat kovilla lyönneillä. Lampinen tarjoilee kovan polvipotkun, jonka Kapanen kuitenkin saa otettua torjuntaansa. Lampinen pystyy ulottuvampana pitämään etäisyyden ja Kapanen joutuu aina ottamaan lähemmäs lyöntejä varten. Viimeisellä minuutilla Kapanen vie ottelun mattoon. Viimeiset hetket käydään kovaa iskujen vaihtoa pystyssä vielä vähän torven jälkeenkin.

Toisen erän ensimmäinen minuutti mennään jälleen hiukan varovasti, kunnes Kapanen ajaa Lampisen häkkiä vasten. Lampinen pomppaa kuitenkin nopeasti pystyyn ja saa Kapasen pään kainaloonsa. Lampinen ottaa erän keskustan hallintaansa osuu saa kovia vartalopotkuja perille. Kapanen alkaa selvästi väsähtää, eivätkä kädet meinaa pysyä ylhäällä. Kapanen yrittää erän viimeisellä minuutilla alasvientiä ja onnistuu aivan erän lopussa, muuta torvi katkaisee erän.

Viimeisen erän kaksi ensimmäistä minuuttia käydään tasaista pystyottelua. Ottelijat mittailevat toisiaan, eivätkä tee ihmeempiä ratkaisuja. Kahden minuutin kohdilla Kapanen lähtee hyökkäämään, mutta Lampinen iskee vastaan polvipotkulla, joka osuu Kapasta suoraan päähän. Lampinen käy välittömästi kimppuun ja saa maassa olevaan Kapaseen muutamia kovia iskuja. Lampinen kierähtää selkään ja yrittää takakuristusta, mutta Kapanen selviytyy tilanteesta. Lampinen hakee vielä aivan erän lopussa giljotiinia, mutta torvi päättää ottelun täyteen aikaan.

Voittaja: Toni Lampinen, kaikin tuomariäänin.

Tauko 20 min

61,0 kg Suvi Salmimies vs. Vladena Yavorskaya

Illan ainut naisten välinen kamppailu käytiin Team East Frontia edustavan Suvi Salmimiehen ja viimemetreillä otteluun kiinnitetyn Ukrainan Vladena Yavorskayan välillä. Ukrainalainen vie heti ottelun mattoon, mutta Salmimies kääntää nopeasti itsensä positioon. Salmimies pääsee selkään ja osuu monta kertaa kovilla lyönneillä, jotka kuitenkin pääosin menevät suojaukseen. Salmimies kuitenkin jatkaa sinnikkääsi iskuja, jotka alkavat osua. Ukrainalaisen puolustaminen alkaa olla heikkoa ja tuomari puuttuu peliin. Ensimmäisen erän keskeytysvoitto Salmimiehelle.

Voittaja: Suvi Salmimies, 1. erässä ajassa 2:57, TKO.

77,1 kg Olli Santalahti vs. Alex Lohore

Illan viides ottelu alkoi lähti lyhyen tarkastelun jälkeen vauhdilla liikkeelle, kun Santalahti ajaa vastustajansa häkkiä vasten. Vahva Lohore pyörähtää hetkeksi pois alta, mutta Santalahti kääntää jälleen tilanteen itselleen. Ulottuvampi ranskalainen ottaa keskustan hallintaansa, mutta Santalahti ottelee viisaasti eikä lähde mukaan Lohoren provosointiin. Lohore ottaa erän viimeisellä minuutilla alasviennin, mutta Santalahti saa Lohoren jalan hallintaansa ja lähtee hakemaan nilkkalukkoa. Aika ei kuitenkaan riitä ratkaisuun, vaan torvi päättää erän.

Toinen erä käynnistyy Santalahden alasviennillä. Turkulainen hakee positiota hetken ja päätyy half guardiin. Lohore pyrkii häkkiä vasten ja ylös, mutta Santalahti roikkuu selässä. Santalahti päätyy selälleen. Santalahti puolustaa hyvin ja pääsee ylös. Lyhyen ranskalaisvoittoisen pystyottelun jälkeen Santalahti vie jälleen ottelun mattoon, mutta Lohore nousee nopeasti ylös. Erä päättyy Santalahden hallinnassa.

Santalahti vs. Lohore
Olli Santalahti taistelemassa Alex Lohorea vastaan. Kuva: Jarno Nurminen

Kolmas erä käynnistyy Santalahden alasvientiyrityksellä, joka kuitenkin epäonnistuu. Lohore päätyy päälle, Santalahti alkaa selvästi väsähtää ja ranskalainen alkaa ottaa ottelua hallintaansa. Lohoren kunto on kovempi ja hän hallitsee mattopainoitteista kolmatta erää. Erän loppuun ranskalainen saa half guardista useita kovia osumia Santalahteen. Aika ei kuitenkaan riitä lopetukseen, vaan ratkaisu jää tuomareille.

Voittaja: Alex Lohore, kaikin tuomariäänin.

65,8 kg Edward Walls vs. Ivan Kibala

Illan kuudes ottelu käytiin kahden sähäkän ottelijan välillä. Kamppailu oli alusta asti nopeatempoista ja iskuja jaeltiin molemmin puolin. Kibala onnistuu alasviennissä parin minuutin kohdilla, mutta Walls kääntää itsensä päälle ja nostaa ottelun pystyyn. Walls osuu kovalla vartalolyönnillä ja pakottaa Kibalan perääntymään. Venäläinen kuitenkin painaa päälle ja vastaa kovalla suoralla, joka ei kuitenkaan osu Wallsin päähän. Erän päätteeksi Walls osuu vielä kovan suoran vastustajaansa. Walls vie ensimmäisen erän.

Kibala lähtee toiseen erään aggressiivisesti ja osuu moneen otteeseen hyvin jo ensimmäisen minuutin aikana. Walls ei heti pysty vastaamaan samalla mitalla ja joutuu hieman pakittelemaan. Erän puolivälissä Walls alkaa kuunnella jälleen kulmaansa ja osuu suorillaan useasti Kibalan suojauksen läpi. Neljän minuutin kohdalla Walls saa kovan iskun perille ja Kibala tipahtaa hetkeksi maahan, mutta palautuu kuitenkin heti tilanteesta. Tasainen toinen erä ei vielä tuo otteluun ratkaisua.

Kibala lähtee hakemaan alasvientiä, mutta Walls saa pidettyä itsensä pystyssä. Walls osuu jälleen kovalla lyönnillä, mutta Kibala kestää ja ajaa Wallsin häkkiä vasten. Kibala on kovakuntoinen, eikä näytä väsymisen merkkejä, kun taas Walls alkaa väsähtää viimeisen minuutin käynnistyessä. Kibala vie vielä erän lopulla Wallsin mattoon ja osuu parilla iskulla. Ottelu on tasainen ja ratkaisu jää tuomareille.

Voittaja: Edward Walls, kaikin tuomariäänin.

Edward Walls
Edward Walls helpottuneena tiukan ottelun jälkeen. Kuva: Jarno Nurminen

Tauko 20 min

56,7 kg Aleksi Toivonen vs. Aren Akopyan

Illan toinen pääottelu käytiin puhtaalla 6-0-0 ammattilaisrekordilla ottelevan Aleksi Toivosen ja armenialaisen Aren Akopyanin (7-2-0) välillä. Akopyan lähtee heti potkimaan alas ja Toivonen hyökkää välittömästi vastustajansa jalkoihin ja vie ottelun mattoon. Lahtelainen pääsee heti hakemaan takakuristusta, mutta Akopyan pysyy hereillä. Toivonen kuitenkin jatkaa sitomista ja pitää selän itsellään. Tilanne kääntyy kolmen minuutin kohdilla, kun Akopyan onnistuu pääsemään otteesta irti ja kierähtää hetkeksi päälle. Viimeisellä minuutilla ottelussa tapahtuu käänne, kun Akopyan osuu lähikamppailutilanteessa polvella Toivosta. Lahtelainen kaatuu selälleen ja Akopyan käy välittömästi kimppuun. Toivonen vetäytyy kilppariin ja armenialainen jatkaa takomista osuen toinen toistaan kovemmilla lyönneillä. Tuomari antaa ottelun jatkua melko pitkään, koska Toivonen on vielä mukana ja pystyy suojaamaan itseään, mutta ennen pitkää peli on puhallettava poikki. Ammattilaisuran ensimmäinen tappio on Toivoselle tosiasia.

Voittaja: Aren Akopyan, 1. erässä ajassa 4:47 , TKO.

 

MAIN EVENT

70,3kg Anton Kuivanen vs. Valeriu Mircea

Illan pääottelu käytiin kahden kokeneen ottelijan välillä. Mircea lähtee alkuun potkimaan kovaa alas ja saa perille myös kovan vartalopotkun. Kuivanen pitää keskustaa, mutta Mircea ei juurikaan peräänny. Kuivanen lähestyy jabeilla, mutta Mircea vastaa jälleen kovalla alapotkulla. Mircea osuu kovalla vastalyönnillä ja Kuivasen silmäkulma aukeaa. Iskuja vaihdetaan molemmin puolin ja ennen erän loppua Mircea saa nenän pieleensä verta vuotavan haavan.  Ottelun ensimmäinen erä on vauhdikas ja moldovalainen on hienoisesti vahvempi Kuivasta.

Toinen erä käynnistyy moldovalaisen painaessa kovaa päälle. Kuivanen joutuu pakittelemaan, eikä pääse kunnolla vastaamaan nopean ja aggressiivisen vastustajansa hyökkäyksiin. Moldovalainen osuu peräperään useita lyöntejä perille ja Kuivasen silmäkulman vuoto yltyy. Kuivasen kunto alkaa heiketä iskujen voimasta, eikä hän kykene enää puolustamaan itseään. Tuomari tekee päätöksen ja keskeyttää ottelun toisessa erässä. Erän päätteeksi Kuivasta joudutaan paikkailemaan tovi, eikä tämä pääse mukaan voittajan julistamiseen.

Voittaja: Valeriu Mircea, 2. erässä 4:15 , TKO.

 

Teksti: Tuomas Piispanen

Kuvat: Jarno Nurminen

Virkailija Tuomas Piispanen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …