Suomessa nähdyn UFC-ottelijan tyly tuomio – kilpailukielto vuoteen 2044 asti

Mara Romero Borella on otellut UFC-häkissä kilpailukiellon alaisena. Cage-promootiossakin vieraillut italialainen vapaaottelija on nyt kotimaassaan pannassa seuraavat 26 vuotta.

Mara Romero Borella
Mara Romero Borella (oik.) nujersi Suvi Salmimiehen keväällä 2016. Kuva: Teemu Siikarla.

Vapaaottelija Mara Romero Borella (12-5-0) vieraili keväällä 2016 Helsingissä kukistaen Suvi Salmimiehen tuomariäänin Cage 34 -tapahtumassa. Pian tämän jälkeen italialaisottelija eteni urallaan Pohjois-Amerikkaan, ensin Invicta FC:n riveihin ja vajaa vuosi hän debytoi UFC:ssä, jossa hänellä on tilillään yksi voitto ja yksi tappio.

Näihin lukemiin hänen ammattilaisuransa saattaa myös jäädä, sillä tuoreen tiedon mukaan Romero Borella on saanut kotimaassaan kilpailukiellon jo vuonna 2012. Käytännössä hän on otellut koko ammattilaisuransa rajun 15 vuoden mittaisen kilpailukiellon aikana – ja nyt kilpailukiellon jatkeeksi on luvassa toinen samanlainen siivu.

Mara Romero Borella todettiin kesällä 2012 lukuisten muiden tekijöiden mukana syylliseksi rikosvyyhtiin, jonka ytimessä oli kiellettyjen aineiden kaupittelu yökerhoissa ja urheilulaitoksissa. Kyse ei ollut mistä tahansa aineista, vaan kokaiinista ja kannabiksesta. Oikeudessa tekijät selvisivät melko pienillä tuomioilla, mutta Italian olympiakomitea langetti vapaaottelijalle kiellettyjen aineiden välittämisestä kilpailukiellon peräti vuoteen 2029 asti.

Syystä tai toisesta Italian anti-doping -viranomaiset tarttuivat tapaukseen vasta tänä vuonna. Runsaat neljä vuotta ammattilaiskehiä kiertänyt Romero Borella on nyt saanut uuden 15 vuoden lisäpannan aiemman kilpailukiellon ja sen ehtojen rikkomisesta. Kilpailukieltoon asetettu urheilija ei italialaissäädösten mukaan saa esiintyä minkäänlaisissa urheilutiloissa, kuten kamppailusaleilla.

Asiasta kertoi MMA-today.com -sivusto.

Teksti: Jani Mesikämmen
Kuva: Teemu Siikarla

Virkailija Jani Mesikämmen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *