Virallinen Lista: TOP 3 UFC Moskova ja politiikka

Virallinen Lista on kiistämätön Totuus mistä tahansa kamppailulajeihin liittyvästä – tai liittymättömästä – asiasta, ilmiöstä tai henkilöjoukosta. UFC Moskova todistaa jälleen kerran, miten tiiviisti urheilu ja politiikka käyvät käsi kädessä, joten Lyyrisen osaston johtaja Jani Mesikämmen esittelee tapahtuvan kiinnostavimmat poliittiset nimet.

UFC Moskova
Nikita Krylov palaa UFC-kehiin erikoisissa merkeissä. Kuva: Jani Mesikämmen.

Politiikka kuuluu urheiluun, eikä se missään niin selvää kuin Venäjällä, jossa huippu-urheilu valtiollisen propagandan ja brändityön väline vielä 2000-luvullakin. Historiallinen UFC Moskova -tapahtuma on tästä malliesimerkki. UFC:n rantautuminen Venäjälle sopii mainiosti Tsaari Vladimirin urheilupoliittiseen linjaan muun muassa olympialaisten ja jalkapallon arvokisojen jatkeena.

UFC Moskova tarjoileekin todennäköisesti lähes urheilullista antiaan mielenkiintoisemman katsauksen Venäjän sisäpoliittisiin nyansseihin. Ne kulminoituvat ainakin näihin kolmeen nimeen.

3. Adam Yandiev

UFC Moskova esitelee monta tuoretta idän miestä, mutta heistä erikoisin on Adam Yandiev. Ingusian tasavallan ylpeys on viimeksi otellut kolme vuotta sitten ja häipyi tuon koitoksen jälkeen varjoihin ottelumanipulaatioepäilyt niskassaan. Sen jälkeen hän on perheensä kanssa ehtinyt olla osallisena Ingusian valtaklaanien kahinoissa. Urheilulliset perusteet hänen UFC-sopimukselleen ovat vuonna 2018 ohuet, mutta taustalla on asiansa osaava manageri ja kiehtova tarina, jonka Bloody Elbow -sivusto avaa kattavasti.

2. Nikita Krylov

Uneliainkin ruttukorva tietää, että Venäjä ja Ukraina eivät ole olleet varsinaisesti veljellisissä väleissä Venäjän vallattua epäkohteliaasti Krimin niemimaan vuonan 2014. Tästä asiasta toista mieltä ovat lähinnä niin sanottua Donetskin kansantasavaltaa edustavaa venäläismieliset tahot. Siksi onkin mielenkiintoista, että iltaman toisessa pääottelusssa häkkiin nousee Donetskista kotoisin oleva Nikita Krylov. Vielä kiinnostavampaa olisi, jos Krylov edustaisi ukrainalaisten enemmistön näkemyksiä, mutta Moskovassa asuvana ja harjoittelvana hän kuuluu venäläismielisten leiriin. Kamppailufanien iloksi UFC-kehiin paluun tekevä Krylov on sentään illan urheilullisesti kiinnostavimpia nimiä.

1. Kadyrovin klaani

UFC:n kannalta polttava kysymys on, näyttäytyykö Tsetsenian tasavallan yksinvaltias Ramzan Kadyrov lakeijoineen Moskovan kinkereissä. Paikallisille järjestäjille näky olisi mieluisa, mutta amerikkalaispromootiolle ihmisoikeusrikkomuksistaan tunnettu Kadyrov voi olla kiusallinen paise ahterissa. Häkissä nähdään joka tapauksessa Kadyrovin klaanin edustajia, joiden läsnäolossa UFC:llä on jo itsessään selitettävää. Tai olisi, jos UFC:tä kiinnostaisi asiaa selitellä. Karim Zidan on kartoittanut ansiokkaasti myös sitä, miten mahtimiehen synkkä varjo häilyy tapahtuman yllä.

UFC Moskova -iltamaa voit pohjustaa myös kuuntelemalla Ylilyönti-podcastin ennakon tapahtumasta.

ERIKOISBONUS! 200% talletusbonus 200€ asti!

Moskovan UFC-tapahtuma otellaan lauantai-iltana. Viaplay näyttää tapahtuman pääkortin ottelut klo 21.00 alkaen.

Teksti & kuva: Jani Mesikämmen.

Virkailija Jani Mesikämmen

Check Also

Virallinen lista: Suomalaisen kamppailun salaseurat Top 3

Virallinen Lista on kiistämätön Totuus mistä tahansa kamppailulajeihin liittyvästä – tai liittymättömästä – asiasta, ilmiöstä …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *