Vapaaottelulegenda Norifumi ”Kid” Yamamoto on kuollut

Japanilaisen vapaaottelun legenda Norifumi ”Kid” Yamamoto hävisi kamppailunsa syöpää vastaan.

Norifumi

Japanilaisen vapaaottelun suurimpiin tähtiin lukeutunut Norifumi ”Kid” Yamamoto on kuollut. Ottelijan pitkäaikaisen seuran Krazy Been tiedotteen mukaan hän menehtyi syöpään. Yamamoto itse kertoi elokuussa niukkasanaisesti taistelevansa syöpää vastaan.

Vuonna 1977 syntynyt Yamanoto syntyi painijaperheeseen. Hänen isänsä Ikuei Yamamoto edusti Japania Münchenin kesäolympialaisissa 1972 ja hänen siskonsa Miyu ja Seiko ovat molemmat vapaapainin maailmanmestareita. Paini oli tuttua myös Norifumille, hän voitti muun muassa Yhdysvalloissa opiskellessaan Arizonan osavaltion yliopistomestaruuden kolmesti.

Vapaaottelu-uransa hän aloitti keväällä 2001 Shooto-organisaatiossa, voittaen Masato Shiozawan tuomaripäätöksellä. Värikkään uransa aikana Yamamoto otteli lukuisissa huippuorganisaatioissa, kuten K-1:n, Dreamin ja UFC:n riveissä. Japanilaisen merkittävimpien voittojen listalla on kovia nimiä Geiki Sudosta Bibiano Fernandesiin ja Rani Yahyasta Caol Unoon.

Yamamoton ikimuitoisiin hetkiin lukeutuu myös neljässä sekunnissa hyppypolvella saatu tyrmäysvoitto Kazuyuki Miyatasta. Vuonna 2011 hän debytoi UFC:ssä, mutta tässä kohtaa Yamamoton ura oli jo lähtenyt laskuun, eikä neljän ottelun UFC-taival tuonut voittomerkintöjä ottelulistaan.

Viimeisen kerran Kid Yamamoto nähtiin häkissä helmikuun 28. päivä 2015. Tällöin Roman Salazaria vastaan käyty ottelu päättyi ratkaisemattomaan vahingossa tapahtuneen silmään tökkäisyn johdosta.

Teksti: Matti Hirvonen
Kuva: Jani Mesikämmen

Virkailija Jani Mesikämmen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *