Jon Jones vapautuu kilpailukiellostaan

Jon Jones UFC -mestarina jälleen kerran? Tämä näky saattaa olla mahdollinen hyvin pian, ex-mestari vapautuu kilpailukiellostaan lokakuussa.

Jon Jones UFC
Jon Jones UFC -mestarina jälleen kerran? Hän saattaa saada siihen mahdollisuuden pian. Kuva: Jani Mesikämmen

Yhdysvaltain anti-dopingviranomainen USADA on langettanut vapaaottelija Jon Jonesille 15 kuukauden kilpailukiellon. Koska entinen UFC-mestari asetettiin väliaikaiseen kilpailukieltoon jo hänen dopingkärynsä jälkeen heinäkuussa 2017, päätös tarkoittaa sitä, että Jones vapautuu kilpailemaan jo lokakuun lopussa.

Jonesia uhkasi jopa neljän vuoden panna, koska kyseessä oli hänen uransa toinen positiviinen testitulos. Jonesin testinäytteestä löytyi anabolisen steroidin jäämiä hänen nujerrettuaan Daniel Cormierin UFC 214 -tapahtumassa. Ottelijan leirissä on koko ajan vakuutettu käryn johtuneen lisäravinteista ja USADA hyväksyi tämän argumentin, joskaan ei vapauttanut Jonesia kokonaan vastuusta.

”On vaikeaa ilmaista itseäni tällaisena hetkenä, mutta sydämeni on täynnä kiitollisuutta. Haluan kiittää kaikkia, jotka ovat olleet tukenani elämäni vaikeimman jakson aikana. Se merkitsee minulle paljon. Nyt on aika kääntää fokus eteenpäin ja keskittyä edessä olevaan”, pikaiseen paluuseen keskittyvä Jones toteaa julkilausumassaan.

Jon Jones UFC -mestaruuden perässä on luultavasti tuttu näky jo lähikuukausina. Kahdesti kevyen raskaansarjan mestarina urallaan ollut Jones on voittanut nykyisen mestarin Daniel Cormierin kahdesti titteliottelussa, kolmas kohtaaminen lienee myös promootion agendalla. Kilpailukiellosta vapautumisensa jälkeen Jones tarvitsee vielä virallisen ottelulisenssin mahdollista otteluaan sanktioivalta urheilukomissiolta.

Teksti & kuva: Jani Mesikämmen

Virkailija Jani Mesikämmen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *