Anthony Joshua huudatti kotiyleisöään – komea keskeytysvoitto!

Anthony Joshua näytti Lontoossa jättiyleisön edessä kasvaneensa jälleen uusiin mittoihin huippunyrkkeilijänä.

Anthony Joshua Aleksandr Povetkin

Englanti, lähes täysi Wembleyn stadion ja raskaansarjan nyrkkeilyn fanit ympäri maailmaa saivat mitä toivoivat. Anthony Joshua puolusti menestyksekkäästi neljää MM-vyötään Aleksandr Povetkinia vastaan jännärissä, jossa molemmilla ottelijoilla oli hetkensä.

Haastaja Povetkin aloitti ottelun vahvasti ja onnistui prässillä ja tarkoilla koukuilla aiheuttamaan hallitsevalle mestarille päänvaivaa ja todennäköisesti nenäkipua ensimmäiset kolme erää. Lähes kymmenen vuotta Povetkinia nuorempi Joshua ei kuitenkaan sulanut paineen alla, vaan löysi ottelun edetessä oman etäisyytensä ja paikat koville lyönneilleen.

Neljännessä erässä itsevarmuutensa vakiinnuttanut Joshua alkoi osua etummaisellaan ja varsinkin Povetkinin keskivartaloon kohdistunut pitkä vasen suora sotki venäläisen aikeita päästä lähietäisyydelle. Seitsemännessä erässä Joshua näki paikkansa tulleen ja tarkka oikea suora Povetkinin leukaperiin sai venäläisjätin horjumaan ja sitä seurannut lyöntisarja vei hänet lopulta kanveesiin.

Luvunlaskun täpärästi selvittänyt Povetkin ei saanut Joshualta armoa, vaan joutui heti uuden iskumyllyn alle. Sekä kehätuomari että Povetkinin valmentaja juoksivat yhtäaikaa keskeyttämään ottelun. Näin Joshua palasi takaisin tyrmäysvoittojen pariin ratkaisemalla ottelun seitsemännessä erässä.

Ottelun jälkimainingeissa käynnistyivät välittömästi spekulaatiot seuraavasta Joshuan vastustajasta. Todennäköisen vastustaja on joulukuun ensimmäisenä päivä Los Angelesissa käytävän Tyson Furyn ja Deontay Wilderin välisen ottelun voittaja. Wembleyn stadion on jo varattu Joshuan seuraavalle ottelulle 13. huhtikuuta, varmisti promoottori Eddie Hearn.

Teksti: Jaakko Dahlbacka

Virkailija Jaakko Dahlbacka

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *