Groves vs. Smith huipentaa WBSS-avauskauden

George Groves vs. Callum Smith jatkaa ammattinyrkkeilyn huippuotteluiden putkea. World Boxing Super Seriesin ylemmän keskisarjan turnauksen finaali tarjoaa herkkua faneille ja hyvän pelikohteen. Myös Robert Helenius palaa kehään Saksassa tuoden nyrkkeilyviikonloppuun sinivalkoista väriä. Virkailijamme arvioivat viikonlopun kiinnostavimmat koitokset.

George Groves vs. Callum Smith
George Groves vs. Callum Smith huipentaa WBSS-turnausformaatin ensimmäisen kauden. Kuva: WBSS.

Ammattinyrkkeilyn ystäville on jälleen tarjolla herkkua perjantaina, kun World Boxing Super Seriesin ensimmäinen kausi huipentuu Saudi-Arabian Jeddassa. Muhammad Ali Trophyn, mestaruusvöiden ja ylemmän keskisarjan turnauksen voiton ratkaisevat britit George Groves ja Callum Smith. Nyrkkeilyviikonloppu tarjoaa myös suomalaisittain kiinnostavan koitoksen.

George Groves vs. Callum Smith

Koko turnauksen läpi ykkössijoitettuna jyrännyt WBA:n ”supermestari” George Groves (28-3) on jo nujertanut kisassa kaksi maanmiestään, Jamie Coxin ja Chris Eubank Jr:n. WBC:n Diamond-tittelin hallitsija Callum Smith (24-0) puolestaan raivasi tiensä finaaliin pistevoitoilla Erik Skoglundista ja Nieky Holzkenista.

Aleksandr Usyk vei alemman raskaansarjan Muhammad Ali Trophyn jo kesällä, mutta tätä kohtaamista jouduttiin siirtämään Grovesin olkapäävamman vuoksi. Se luo oman kysymysmerkkinsä otteluun ja heijastuu myös siihen, ettei Grovesin ennakkosuosikin asema ole erityisen vahva kertoimilla mitattuna. Ottelija itse vakuuttaa olevansa ”elämänsä kunnossa”.

”Meillä oli lopulta hieno harjoitusleiri. Kesti kauan päästä takaisin täyteen kuntoon, mutta nyt olen siinä pisteessä ja valmistautuminen on sujunut niin hyvin kuin mahdollista. En ole turhan huolissani Callumista. Keskityn itseeni, se toimii minulla. Kun tunnen olevani hyvässä paikassa, kukaan ei voita minua”, Groves lupaa.

Siinä missä Groves povaa perjantain voitosta uransa kruunua, tappioton Smith näkee edessään uransa toistaiseksi suurimman haasteen. Hän toteaa päätyneensä ammattinyrkkeilijäksi haaveiltuaan maailmanmestaruudesta nuoresta asti, nyt tittelivyö on yhden voiton päässä.

”Olen luottavainen voiton suhteen. Koen olevani parempi nyrkkeilijä kuin yksikään hänen kohtaamistaan tässä turnauksessa. Faneille on luvassa herkkua ja odotan itse innolla maailmanmestariksi tuloa”, Smith povaa.

Dahlbackan tuomio: Lyhyempi Groves lähtee heti painostamaan pitkänhuiskeaa Smithiä. Groves on tyyliltään aktiivinen ja voittaakseen Smithin on pakko jaksaa kamppailla joka erän voitosta. Lepoeriä ei Smith voi ottaa tai painavilla iskuilla tahtipuikkoa heiluttava Groves napsii erävoittoja pankkiin. Vaikka molemmat ovat iskeneet vastustajia hyvällä prosentilla unille, todennäköisesti he onnistuvat nyt väistämään vastustajan vaarallisimmat tyrmäysiskut. Groves voittaa yksimielisesti pisteillä.

Chris Eubank
Chris Eubank Jr. on finalsitien varamies ottelukortilla. Kuva: WBSS,

Chris Eubank Jr. vs. JJ McDonagh

WBSS-finaalin esiotteluna Jeddassa nähdään myös toinen brittiväritteinen kohtaaminen. Semifinaalissa Grovesille hävinnyt Chris Eubank Jr (26-2) on ottelukortilla varamiehenä finalistien loukkaantumisen varalta. Ohjelman toteutuessa suunnitellusti hän kohtaa lämminhenkisessä 10-eräisessä Irlannin JJ McDonaghin (16-4).

”Olen harjoitellut kovaa Las Vegasissa ja on hienoa olla osa tällaista tapahtumaa. Olen valmis mihin tahansa tilaisuuteen”, Eubank Jr. toteaa.

Irlantilaisvasuri McDonagh lähtee taistoon valtavana altavastaajana, mutta ainakaan asenteen puolesta hän ei koitosta häviä.

”Olen yllättynyt, ettei hän jäänyt eläkkeelle nolattuaan itsensä Grovesia vastaan. Eubank on kovakuntoinen mies, mutta hän ei osaa taistella kovaa. Minun suvussani on ollut kamppailijoita sukupolvien ajan. Aion tyrmätä hänet”, McDonagh linjaa.

Dahlbackan tuomio: Eubank Jr haluaa takaisin painoluokkansa kärkikahinoihin ja McDonagh on ensimmäinen helpohko askel kohti titteliotteluja. Näyttävästi nyrkkeilevä Eubank Jr on eri planeetalta kuin irlantilainen. Eubank Jr ottaa muutaman erän tuntumaa vastustajaansa, kiihdyttää hiljalleen hyökkäyksiään ja kaivaa keskeytysvoiton kuudenteen erään mentäessä.

Tutkan alla: Erkan Teper vs. Robert Helenius

Suomalaiskonkari Robert Helenius (27-2) palaa myös kehään lauantaina Waldenbuchissa Saksassa. ”Robbe” on kiinnitetty kohtaamaan Euroopan kehien konkari Erkan Teper (19-2) tämän kotipromootiossa. Kaksikolla on yhteistä historiaa, sillä heidän piti kohdata EM-titteliottelussa vuonna 2015, mutta koitos kaatui Teperin doping-epäselvyyksiin. Sittemmin kummankin ura on edennyt alavireisesti.

Helenius otteli elokuussa Olavinlinnassa varsin nihkeän 6-eräisen Juri Bihautsouta vastaan. Nyt haaste on tuplasti kovempi paitsi vastustajan tason, myös ottelun keston suhteen.

Dahlbackan tuomio: Teper ja Helenius ovat molemmat nykyään kovin verkkaisia raskassarjalaisia. Vaikka kummankin lyönneissä on kippiä, harvakseltaan iskevät mörököllit eivät tahdo löytää nukuttavia iskuja vastustajiensa suojauksen läpi. Liekö syynä pelko, että kunto loppuu jos lähdetään ahneesti lyömään? Luvassa on matalatempoinen ja pitkäveteinen 12-eräinen, jonka voittaa parempikuntoinen. Heleniuksen viimeaikaiset otteet eivät puolla etua hänelle. Sauerlandin aikoihin Helenius olisi tehnyt Teperistä silppua, mutta nyt Teper ottaa pistevoiton.

Kuuntele alta myös Ylilyönti-podcastin arviot viikonlopun nyrkkeilykoitoksista ja kuumista MMA-puheenaiheista.

Teksti: Jaakko Dahlbacka & Jani Mesikämmen
Kuvat: WBSS

Virkailija Jani Mesikämmen

Check Also

Eye vs Calvillo – historian heikoin UFC-pääottelu?

Ultimate Fighting Championshipin otteluillat jatkuvat tulevana viikonloppuna. Pienen mittakaavan Fight Night -tapahtuman pääottelussa iskevät yhteen Jessica Eye ja Cynthia …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *