Callum Smith tyrmäsi tiensä maailmanmestariksi

World Boxing Super Series sai toisen hienon mestarin. Callum Smith ei jättänyt mitään epäselväksi napatessaan Muhammad Ali Trophyn ja MM-tittelin George Grovesin nenän edestä.

Callum Smith Ali Trophy
Callum Smith (vas.) hankki runsaasti täytettä palkintokaappiinsa. Kuva: WBSS.

World Boxing Super Series -kisaformaatin ensimmäinen kausi sai ansaitsemansa päätöksen ylemmän keskisarjan finaaliottelussa perjantaina Jeddassa, Saudi-Arabiassa. Kahdeksan miehen turnauksen kakkossijoitettu Callum Smith löi tiskiin elämänsä esityksen ja nujersi ennakkosuosikki George Grovesin vakuuttavalla tavalla.

Grovesille MM-tittelikoitos oli uran seitsemäs, mutta Smithille vasta ensimmäinen. Smith otti kuitenkin ohjat käsiinsä heti ottelun alussa, eikä antanut äärimmäisen taitavan Grovesin määrätä taiston luonnetta. Selvästi kookkaampi Smith onnistui satuttamaan Grovesia useaan otteeseen ja hän kruunasi iltansa seitsemännessä erässä.

Grovesin hyökätessä Smith täräytti painavan vasemman koukun mestarin päähän ja pökertyneen Grovesin peräytyessä kehäkulmaukseen Smith paketoi voittonsa iskusarjalla ja upealla vartalokoukulla.

”Olen iloinen, koska voitin Grovesin hänen omalla tavallaan. Tiesin kyllä, että minulla on voimaa tyrmätä hänet, mutta osoitin myös, että pystyn ottelemaan hänen taitojensa tasolla”, Callum Smith summasi loisteliaan iltapuhteensa kehähaastattelussa.

WBA-liiton ”supermestaruuden” menettänyt George Groves antoi täyden tunnustuksen uudelle mestarille. Erityisesti hän kehui Smithin ratkaisevaa osumaa.

”Hän satutti minua pahasti vartaloiskulla, sellaista ei ole tapahtunut koskaan ennen minulle”, Groves tunnusti.

WBA-mestaruuden lisäksi Callum Smith sai haltuunsa Ring-lehden mestaruusvyön ja luonnollisesti massiivisen Muhammad Ali Trophyn. Jo ennestään hän oli WBC-liiton Diamond-tittelin haltija. Lähitulevaisuuden osalta Smithin toive on selvä, pitkään mestaruustasolle pyrkinyt iskijä haluaa otella seuraavan arvo-ottelunsa kotikaupungissaan Liverpoolissa.

”Haluaisin puolustaa mestaruuttani Liverpoolissa ja tarjota kaupungille sen ansaitseman ottelun.”

Aiemmin kesällä alemman raskaansarjan Muhammad Ali Trophyn ja kasan tittelivöitä voitti itselleen Ukrainan Aleksandr Usyk. World Boxing Super Series jatkuu varsin nopeasti kolmen uuden painoluokkaturnauksen käynnistyessä jo lokakuussa.

Teksti: Jani Mesikämmen
Kuva: WBSS

Virkailija Jani Mesikämmen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *