Mousasi jyräsi MacDonaldin mestareiden taistossa

Bellator-superottelu Mousasi vs MacDonald täytti kovat odotukset voittajan osalta. Gegard Mousasi osoitti kuuluvansa vapaaottelumaailman parhaiden keskisarjalaisten kastiin.

Mousasi vs MacDonald. Kuva: Bellator MMA.
Mousasi vs MacDonald täytti kovat odotukset. Kuva: Bellator MMA.

Gegard Mousasi osoitti jälleen lauantaina painava ehdokas vapaaottelumaailman parhaaksi keskisarjalaiseksi. Mousasi puolusti Bellator MMA:n keskisarjan mestaruusvyötään San Josessa mestareiden taistossa, kun promootion välisarjan mestari Rory MacDonald haastoi hänet – eikä Mousasi jättänyt mitään epäselvyyksiä kaksikon keskinäisestä paremmuudesta.

Kahden entisen UFC-tähden kohtaamisessa Mousasi otti ohjakset käsiinsä alusta alkaen. Avauserä kului vielä pääosin rauhallisen mittailun merkeissä, mutta Mousasi teki pystyottelullaan selväksi, millaisia riskejä Macdonald joutuisi kohtaamaan päästäkseen painietäisyydelle. Toisen erän alussa MacDonald yritti alasvientiä, mutta päätyi itse kohtalokkaasti selkä vasten kanveesia.

Mousasi hallitsi myös mattotilannetta suvereenisti ja siirtyi vähitellen dominoivaan positioon. MacDonaldin jäätyä alakynteen Mousasi takoi lyhyillä, mutta armottomilla lyönneillä kanadalaisen puolustuskyvyttömään kuntoon ja pakotti häkkituomarin keskeyttämään taiston.

”Tiesin, että olen parempi pystyottelussa ja minulla ulottuvuus- ja nopeusetu. Siksi tavoitteeni oli pitää ottelu pystyssä, saada hänet hätääntymään ja hakemaan alasvientiä. Tämä oli täydellistä, tällaisen ottelun tarvitsin”, Mousasi summasi iltapuhteensa täsmällisesti.

Mousasi vs MacDonald
Vaarikastin legendat Rampage Jackson ja Wanderlei Silva mätkivät toisiaan. Kuva: Bellator MMA.

Bellator 206 -illassa nähtiin myös promootion välisarjan kahdeksan miehen Grand Prix -turnauksen avaus. Toisilleen tuttu taistelupari Douglas Lima ja Andrei Koreshkov mittelivät kolmatta kertaa vastatusten ja tällä kertaa voiton vei venäläisen päätöserässä tajuttomaksi kuristanut Lima. Myös Rory MacDonald liittyy välisarjan turnaukseen mukaan lähitulevaisuudessa.

Bellatorin huippulupaus Aaron Pico jatkoi väkevää etenemistään ja nappasi neljännen perättäisen avauserän tyrmäyksensä nuijimalla Leandro Higon keskeytyskuntoon. Veteraani-ikäisten legendojen kohtaamisessa puolestaan vastakkain asettuivat Quinton ”Rampage” Jackson ja Wanderlei Silva. Kaksikko kohtasi neljättä kertaa ja Jackson otti toisen voittonsa tyrmäämällä Silvan.

Teksti: Jani Mesikämmen
Kuvat: Bellator MMA

Virkailija Jani Mesikämmen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *