Mestari Khabib Nurmagomedov uhkaa jättävänsä UFC:n

Khabib Nurmagomedov ei aio perääntyä UFC 229 -illan mellakan jälkiselvittelyssä.

UFC Khabib Nurmagomedov
Khabib Nurmagomedov sanoo saaneensa tarpeekseen UFC:n epäreilusta kohtelusta. Kuva: Jani Mesikämmen.

Pääottelijoiden ja heidän taustajoukkojensa väliseen mellakointiin päättyneen UFC 229 -tapahtuman jälkipyykit saavat yhä värikkäämpiä käänteitä. Toistaiseksi dramaattisimpana vaiheena on mestari Khabib Nurmagomedovin uhkaus jättää koko amerikkalaispromootio taakseen, mikäli UFC erottaa hänen tiimikavereitaan.

Instagramissa julkaisemassaan viestissä Nurmagomedov paheksuu UFC:n epäreiluja käytäntöjä. Venäläismestari muistuttaa promootion johdon katsoneen sormiensa läpi Conor McGregorin ja hänen tiimitovereidensa keväisiä sekoiluja New yorkissa, mutta ristiriitaisesti viime päivinä UFC-presidentti Dana White on luvannut antaa potkut lauantai-illan jälkirähinöintiin osallistuneille Nurmagomedovin kumppaneille.

”Miksi ette erottaneet ketään, kun heidän tiiminsä hyökkäsi bussia päin ja vahingoitti ihmisiä? He olisivat voineet tappaa jonkun silloin. Miksi kukaan ei sano mitään minun kotimaani, uskontoni, kansani ja perheeni loukkaamisesta? Miksi minun tiimiäni rangaistaan, kun molemmat tappelivat? Jos sanotte, että minä aloitin sen, olen eri mieltä. Minä vein loppuun sen, minkä hän aloitti”, Nurmagomedov linjaa.

View this post on Instagram

I would like to address @ufc Why didn't you fire anyone when their team attacked the bus and injured a couple of people? They could have killed someone there, why no one says anything about insulting my homeland, religion, nation, family? Why do you have to punish my team, when both teams fought. If you say that I started it, then I do not agree, I finished what he had started. In any case, punish me, @zubairatukhugov has nothing to do with that. If you think that I’ll keep silent then you are mistaken. You canceled Zubaira’s fight and you want to dismiss him just because he hit Conor. But don’t forget that it was Conor who had hit my another Brother FIRST, just check the video. if you decide to fire him, you should know that you’ll lose me too. We never give up on our brothers in Russia and I will go to the end for my Brother. If you still decide to fire him, don’t forget to send me my broken contract, otherwise I'll break it myself. And one more thing, you can keep my money that you are withholding. You are pretty busy with that, I hope it won’t get stuck in your throat. We have defended our honor and this is the most important thing. We intend to go to the end. #Brothers

A post shared by Khabib Nurmagomedov (@khabib_nurmagomedov) on

Kevytsarjan UFC-mestari tehostaa viestiään erouhkauksella, mikäli kohtelu ei muutu tasapuoliseksi.

”Jos erotatte hänet [Zubaira Tukhugovin], menetätte myös minut. Me emme Venäjällä ikinä jätä veljiämme, ja pysyn heidän rinnallaan loppuun saakka.”

Viestinsä lopuksi Nurmagomedov toteaa, että UFC voi pitää häneltä pidätetyn ottelupalkkion. Nevadan urheilukomissio pidättäytyi lauantai-illan päätteeksi maksamasta Nurmagomedovin kahden miljoonan dollarin ottelupalkkiota, joka on jäädytetty asian tutkinnan ajaksi.

Lue lisää: UFC sai mitä tilasi – arvottoman näytelmän

Teksti: Matti Hirvonen
Kuva: Jani Mesikämmen

Virkailija Matti Hirvonen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …

One comment

  1. Hän oli alunperinkin jättämässä ufc.n tämän jälkeen. Sieltä tulis ferguson pian vastaan.. taitaa pelottaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *