Tuomas Grönvall palaa vuosien tauolta: ”Ukkoa lähtee lentoon Karkkilassa”

Tuomas Grönvall tekee paluun häkkiin viiden vuoden tauon jälkeen. Fight Night Finlandin Karkkilan illassa tappioitta uransa aloittanut ottelija aikoo jatkaa siitä, mihin vuonna 2013 jäi.

Tuomas Grönvall pose
Tuomas Grönvall on valmis palaamaan häkkiin. Kuva: Sammy Hämäläinen.

Tuomas Grönvall on valtaosalle vapaaottelufaneista varmasti tuntematon nimi. Mies joutui vetäytymään häkin poltteesta vuonna 2013 terveyssyistä johtuen. Nyt on paluun aika: Grönvall kohtaa marraskuussa Karkkilassa Ville Kyllösen kääpiösarjan ottelussa, joten virkailijamme Jarno Nurminen haastatteli Primus Fight Teamin ottelijaa.

”Vapaaottelu-urani sai alkunsa 15-vuotiaana, kun kilpaileminen kamppailulajeissa alkoi houkuttelemaan. Aloitin Helsingin GB Gymillä ja ensimmäisen ottelun otin jo vuotta myöhemmin. Amatöörinä tuli otettua viitisentoista matsia ja 2012 pääsinkin lopulta ammattilaiskehiin. Ehdin ottaa vain kolme ammattilaisottelua, joista kaksi Cagessa kuristusvoitoilla”, 24-vuotias Tuomas Grönvall kertoo.

Ottelit edellisen kerran viisi vuotta sitten Cage 22:ssa. Mistä pitkä ottelutauko johtuu ja mikä saa miehen nousemaan häkkiin uudelleen?
”Viimeiseen ammattilaismatsiin treenasin kovissa alaselkäkivuissa, enkä osannut ajatella, että paikat voi mennä oikeasti hajalle. Kokeilin kaiken maailman hömppäkuntoutuksia, joista ei apua ollut. Alaselässä oli välilevynrappeuma, jonka kipuilut olen saanut kuriin jatkuvan kuntoutuksen avulla. Vuosi sitten olin valmis häkkiin paluuseen ja palautteena loukkasin kylkeni ja perään olkapääni, jota kuntoutuin kesään asti. Väliin on mahtunut myös mykoplasma. Matsaaminen on ollut koko ajan takaraivossa. Nyt kun paikat ovat olleet kunnossa, en voisi olla iloisempi päästessäni astelemaan Karkkilassa häkkiin.”

Miten koet että näin pitkä ottelutauko vaikuttaa?
”Pitkä ottelutauko ei tule vaikuttamaan ottelemiseeni millään tavalla, verstaalla on vietetty aikaa ja olen paremmassa iskussa kuin koskaan.”

Nyt kun olet tekemässä paluuta häkkiin, miten näet vapaaottelun muuttuneen lajina ja julkisuuskuvaltaan?
”Onhan se muuttunut hyvin paljon. Ennen matsiin saattoi valmistautua ja nousta häkkiin juuri ilman minkäänlaista julkisuutta. Media on alkanut huomioimaan paljon enemmän vapaaottelua, mikä on tietenkin hyvä juttu. Kun aloitin vapaaottelun harrastamisen tuntui, että aina kun mediassa puhuttiin vapaaottelusta, kauhisteltiin kuinka väkivaltainen ja brutaali laji on kyseessä. Nykyään harvemmin tällaisiin juttuihin olen törmännyt”

Suomessa on paljon puhuttu siitä, että ammattilaisottelijoiden on vaikeata saada otteluita. Miten itse päädyit Karkkilan kortille?
”Suomessa alkaa tosiaan olla enemmän kysyntää kuin tarjontaa. Itselläni ei ole vielä sen enempää kokemusta asiasta. Karkkilan kortille pääseminen tapahtui kuin itsestään, kun Karkkilan matchmaker ja aiempi valmentajani Olli Hartikainen tuli kyselemään olisiko minulla kiinnostusta vielä otella.”

Onko paluusi kertaluontoinen vai aiotko jatkaa ottelemista Karkkilan jälkeen?
”Ihan ensiksi poikien kanssa lähdetään rilluttelemaan voittoa. Karkkilan jälkeen jatkan uraani voittamattomana ja luotan siihen, että ottelutarjouksia tulee Suomesta. Jos tarjouksia ei tule, suuntaan ulkomaille. Tarkoitus on pistää kääpiösarjan rankingit uusiksi, kyllä tässä jatketaan enemmän kuin yhden matsin verran.

Miksi fanien kannattaa tulla Karkkilaan katsomaan sinua?
”Karkkilassa tulen jatkamaan hyväksi todettua suunnitelmaa ja lopetan tämänkin ottelun ennen täyttä aikaa. Ukkoa lähtee lentoon Grönvallin lentoyhtiöllä.”

Teksti: Jarno Nurminen
Kuva: Sammy Hämäläinen

Virkailija Jyrki Nurminen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *