Chamia Chabbi siirtyy ammattilaiseksi ja suuntaa Eurooppaan

Chamia Chabbi, 29, voitti vapaaottelun MM-kilpailuissa Bahrainissa hopeaa marraskuussa 2017. Moni on siitä asti odottanut uutisia ”Chabbinaattorin” siirtymisestä ammattilaiseksi. Nyt on sen siirron aika.

Chamia Chabbi 1
Menestys arvokisoissa vahvisti Chamia Chabbin päätöstä siirtyä ammattilaiseksi. Kuva: Jordan Curran/IMMAF.

Virastomestari Jyrki Nurmisen korviin kantautui tieto siitä, että Chamia Chabbi olisi tekemässä debyyttiään ammattilaisena. Chabbi kertoo tässä haastattelussa yksinoikeudella Kamppailuvirastolle tulevasta ottelustaan.

Saimme tietoomme, että sinulla on ottelu tulossa. Kerro mistä on kyse?
”Mielelläni! Olen odottanut jo pidempään matsin julkistamista ja nyt vihdoin pääsen paljastamaan yksityiskohtia. Olen antanut jo jonkin verran vihiä, mihin suuntaan ollaan menossa, joten ei ehkä tule enää yllätyksenä, että seuraava matsi otellaan ammattilaisena.”

Ketä vastaan ottelet?
”Vastaan tulee tsekkiläinen Sandra Maskova, joka on 1-1 -rekordilla varustettu ottelija.”

Milloin ja missä ottelu käydään?
”Ottelu on aivan vuoden lopussa, 27. joulukuuta, XFN-organisaation tapahtumassa Prahan O2- areenalla. Praha on muuten aika upea kaupunki, mihin kannattaa suunnata lomailemaan välipäivien aikaan ja katsomaan laadukasta vapaaottelua.”

Milloin sait tietää ottelusta?
”Paanasen Jukka on hoitanut managerointia ja ilmoitus matsista tuli elokuun lopussa No-Gi Finnish Openin aikaan, kun olin kisaamassa. Mulla oli itse asiassa mehukas mahdollisuus debytoida jo kesäkuussa, mutta varoitusaika painonvedon suhteen oli sen verran tiukka, ettei millekään muulle valmistautumiselle olisi jäänyt aikaa. Jäätiin sitten odottelemaan uutta mahdollisuutta, eikä enää harmita, että jäätiin.”

Kuinka hyvin olet perehtynyt tulevaan vastustajaasi?
”Maskova on potkunyrkkeilytaustainen ja lajissa hyvin pärjännyt. Niihin otteluihin en ole sen enempää perehtynyt, koska lajit ovat erilaiset. Vapaaottelumatsit olen sivusilmällä katsonut. Jätän suurimman skouttausvastuun valmentajalleni Turo Jaakkolalle ja luotan hänen analysointiinsa enemmän kuin omaani. En ole oikeastaan koskaan juurikaan skoutannut vastustajiani, vaan valmistaudun aina niin, että mitä vain voi tapahtua.”

Milllaista ottelua odotat?
”Koska meillä molemmilla on pystypainotteinen ottelutyyli, odotan tasokasta päähänlyömistä. Uskoisin, että ottelun voitto ratkaistaan kuitenkin matossa, eikä tässä matsissa nähdä seinään nojailua.”

Miltä ammattilaisdebyytti maistuu?
”Todella mahtavalta, enkä malta odottaa, että pääsen häkkiin! Meillä oli jo MM-kisojen jälkeen suunnitelma edetä pikkuhiljaa ammattilaiseksi, mutta pidettiin alkuun kaikki mahdollisuudet avoimena. Oli tarkoitus käydä vielä SM-kisat tai jotkut IMMAF:n kisat, mutta olin alkuvuoden melkein toukokuuhun asti loukkaantuneena, joten keskityin taitojen hiomiseen. Olen kärsivällisesti odottanut, ja vihdoin pääsen näyttämään, kuinka paljon olen kehittynyt. Teen samalla debyytin pienempään painoluokkaan ja mielenkiinnolla odotan, kumpi painoluokkaa mulle sopii parhaiten, kääpiö- vai kärpässarja.”

Chamia Chabbi
Chamia Chabbi on tullut amatöörivapaaottelua seuraaville tutuksi taitavana pystyottelijana. Kuva: Jordan Curran/IMMAF.

Kerro taustastasi, sinulla on eksoottinen nimi, mihin nimesi juuret kulkevat?
Isäni on algerialainen, mutta olen itse ihan syntyperäinen suomalainen. En ole koskaan tavannut afrikkalaisia sukulaisiani isäni puolelta. En osaa pitää itseäni ihan niin eksoottisena kuin nimestäni voisi päätellä.

Ottelijanimesi Chabbinaattori juontanee juurensa nimestäsi?
”Oletuksesi on oikein, mutta en ole sitä itse keksinyt ja nimellä on ihan hauska tarina. Treenikaverini heitti ensimmäisen vaparimatsini jälkeen terminaattori-vitsejä, jonka jälkeen totesi, että “Chabbinaattori on taas käynyt hakkaamassa kaikki”. Itse en ole koskaan tykännyt kyseisestä ottelijanimestä, mutta se tuli ilmeisesti kerrasta jäädäkseen. Nyt olen jo hyväksynyt sen.”

Tuot myös muita puoliasi esiin sosiaalisessa mediassa. Mitkä ovat sinulle ominaisia asioita häkin ulkopuolella?
”En mielestäni tuo omaa elämääni juurikaan esille kamppailun ulkopuolelta ja sitä elämäni pääasiassa tällä hetkellä onkin. Kirjoitan blogia, jonne tuon näkemyksiäni ja mielipiteitäni treenaamisesta, kamppailusta ja yleisesti hyvinvoinnista. Välillä vähän näiden ulkopuoleltakin. Pyrin tuomaan itseäni esille sellaisena mitä oikeasti olen, ilman suodattimia.  Vaalin aitoutta ja rehellisyyttä, se näkyy tavassa, jolla tuon itseni esille niin häkissä kuin sen ulkopuolellakin.”

Miten odotat ammattilaisottelun eroavan amatööriotteluistasi? Nähdäänkö sinulta uusia asioita häkissä?
”Koen, että viiden minuutin erät sopivat ottelutyylilleni paremmin. Olen otellut maailman kovimpia amatöörejä vastaan ja treenannut Suomen huippujen kanssa, ei ammattilaismatsi eroa hirveästi niistä muuten kuin ajallisesti ja sääntöjen osalta. Tässä on ollut vuosi aikaa viilata taitoja uusille ulottuvuuksille ja se kehitys näkyy matsissa. Kokonaisuutena olen entistä monipuolisempi ja sähäkämpi paketti. Erityisesti painipuolta on hiottu uudelle tasolle ja vaikka en itseäni jujutsu-velhoksi kutsuisi, olen nykyään yhtä vaarallinen matossa kuin pystyssäkin.

Miten valmistautumisesi on sujunut?
”Valmistautuminen on mennyt erittäin hyvin. Olen päässyt säännöllisesti treenaamaan Suomen kovimpien naisottelijoiden kanssa ja samalla saanut oppia myös muiden salien valmentajilta. Suuremmilta vammoilta on vältytty, kun on saanut treenata paljon samankokoisten likkojen kanssa.”

Miten aiot voittaa ensimmäisen ammattilaisottelusi?
”No, hitto kun ketuttaa olla aina täysi aika häkissä puuskuttamassa. Tämän matsin lopetan tyrmäyksellä tai lukotuksella ennen täyttä aikaa”, Chamia Chabbi povaa.

Teksti: Jyrki Nurminen
Kuvat: Jordan Curran/IMMAF

Virkailija Jyrki Nurminen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *