Keisari jyrää yhä – Fedor Emelianenko Bellator -turnauksen finaaliin

Nappaako Fedor Emelianenko Bellator MMA -mestaruuden vielä uransa loppusuoralla? Viimeinen keisari näytti, että paukkuja riittää yhä. Raskaansarjan turnauksen voittaja ratkotaan vuodenvaihteen jälkeen.

Fedor Emelianenko Bellator
Hallitseeko Fedor Emelianenko Bellator -mestaruutta vielä uransa lopuksi. Se nähdään tammikuussa. Kuva: Bellator MMA.

Vuosi 2019 lähestyy, mutta viimeinen keisari hallitsee yhä. Vapaaottelulegenda Fedor Emelianenko lunasti viikonloppuna paikkansa Bellator MMA:n raskaansarjan Grand Prix -turnauksen finaaliin ilman epäselvyyksiä. Venäläiskonkari nuiji Bellator 208 -illan pääottelussa avauserän keskeytysvoiton yhtä lailla maineikkaasta konkarista Chael Sonnenista.

Emelianenko pudotti Sonnenin kanveesiin jo alkuhetkillä. Vaikka amerikkalainen selvisi alkushokista ja hänelläkin oli hetkensä avausminuuteilla, ottelun kurssi kääntyi peruuttamattomasti erän päätösminuutilla. Emelianenko käänsi taitavasti Sonnenin mattohallinnan päinvastaiseksi positioksi ja nuiji armotta keskeytyksen aivan erän viime hetkillä.

”Chael on hyvä painija, mutta olin varautunut kaikkeen. Ei hän pystynyt tekemään mitään yllättävää”, Emelianenko summasi ottelun kansainvälisen median edessä.

Fedor Emelianenko Bellator
Chael Sonnen jäi jyrän alle. Kuva: Bellator MMA.

Raskaansarjan turnauksen toisen finaalipaikan lunasti odotetusti Ryan Bader. Paremmin kevyen raskaansarjan ottelijana tunnettu painijyrä ei jättänyt Matt Mitrionelle mitään mahdollisuuksia, vaan jyräsi tyrmäyskoneen kanveesiin jokaisessa erässä. ottelu kesti täyden ajan, mutta tuomareiden pistesaldot Baderin hyväksi olivat ylivoimaiset.

”Haluan olla kahden painoluokan mestari ja haluan voittaa Fedorin”, Bader linjasi jo ennen toisen semifinaalikoitoksen käymistä.

Grand Prix -turnauksen finaali on suunniteltu oteltavaksi vuoden vaihduttua 26. tammikuuta Inglewoodissa, Kaliforniassa.

Lue lisää: Bellator MMA palaa tv-ruutuihin Suomessakin

Teksti: Jani Mesikämmen
Kuvat: Bellator MMA

Virkailija Jani Mesikämmen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *