War Matteus! – vapaaottelukonkari Matteus Lähdesmäki lopettaa

Vapaaottelukonkari Matteus Lähdesmäki ripustaa hanskat naulaan tällä kertaa lopullisesti.

Matteus Lähdesmäki
Matteus Lähdesmäki tuli monelle tutuksi erityisesti matto-osaamisellaan. Kuva: Teemu Siikarla.

Lahtelaislähtöinen vapaaottelulonkari Matteus Lähdesmäki (14-10-3) lopettaa uransa. Ottelija kertoi päätöksestään Instagram-päivityksessään. Uransa alkuvaiheessa lisänimellä ”Teini” tunnettu Lähdesmäki aloitti vapaaottelun harjoittelun 12-vuotiaana isoveljensä Mikaelin vanavedessä. Ensimäinen ammattilaisottelu oli vuorossa jo varhaisessa 16 vuoden iässä vuonna 2004 Shooto Finland Capital Punishment -tapahtumassa. Olli Hartikaista vastaan oteltu koitos päättyi ratkaisemattomaan.

Urallaan Lähdesmäki otteli useissa maissa ja saavutti muun muassa kansainvälisen Shooto-liiton ammattilaisten Euroopan mestaruuden. Puhutuin ottelu on kuitenkin ollut taisto, jota ei koskaan käyty. Ottelu Jerry Kvarnstömin ja Matteus Lähdesmäen välillä oli kotimaisten vapaaottelupiirien kestotoive vuosien ajan.

Lähdesmäen hienon uran viimeinen vaihe käynnistyi marraskuussa 2017, kun hän teki voitokkaan paluun yli kolmen vuoden tauon jälkeen Cage 41 -otteluillassa. Nyt päättyneen uran viimeiseksi otteluksi jäi kohtaaminen Ashleigh Grimshaw’n kanssa kevään Cage 43 -tapahtumassa. Ottelu päättyi Matteus Lähdesmäen tyrmäystappioon.

Lähdesmäen Instagram-päivityksen, jossa hän kertoo päätöksestään löydät alta:

View this post on Instagram

Olin 12-vuotias kun hyppäsin sun kyytiin. Vietin kanssasi aikaa salilla. Välillä itkin ja välillä nauroin. Opetit mulle mitä nöyryys ja menestys on. Paljon veit mutta sitäkin enemmän annoit takaisin. Sain sinun kauttasi tutustua moneen ihmiseen. Pääsin sinun ansiosta monesti lentämään ympäri maailma. Idästä-Länteen ja Etelästä-Pohjoiseen. Saavutimme yhdessä paljon. Viimeinen kerta kun näimme huhtikuussa ilta ei päättynyt hyvin. Tapahtui jotain mitä olin koko ajan pelännyt. Pyyhin sen illan ja mietin milloin näemme taas. Sitä iltaa ei enään tule. On aika sanoa hyvästi ja nostaa Lahen miehen hanskat naulaan. Kiitän kaikkia ihmisiä jotka tämän lukee. Erityiseksi ihmiseksi nostan Tero Toivasen ja perheeni. Nimimerkillä Entinen vapaaottelija

A post shared by Matteus Lahdesmaki (@mapteuus) on

Teksti: Matti Hirvonen
Kuva: Teemu Siikarla

Virkailija Jyrki Nurminen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *