Petra Olli MM-finaaliin huikean näytelmän jälkeen

Petra Olli MM-finaaliin toista kertaa urallaan.

Patra Olli
Petra Olli tavoittelee unelmaansa MM-finaalissa. Kuva: UWW.

Suomen painiylpeys Petra Olli pääsee tavoittelemaan unelmaansa Budapestin MM-paineissa. Olli raivasi tiensä 65-kiloisten MM-finaaliin tiistai-iltana nujertamalla Japanin Ayana Gempein huikean näytelmän jälkeen. Ottelu päättyi tasalukemiin 6-6, mutta viime hetkillä ottelun tasoittanut suomalainen vei voiton korkeamman pistesuorituksensa ansiosta.

Olli aloitti ottelun väkevästi ja karkasi 4-0 -johtoon kääntämällä japanilaisen jalkoihintulon omaksi pistesuorituksekseen. Tauon jälkeen sisuuntunut Gempei otti ohjat käsiinsä ja väänsi ottelun väkisin tasatilanteeseen kolmella pienellä pistesuorituksella. Gempei siirtyi johtoon ulosmenotilanteesta vain 11 sekuntia ennen otteluajan päättymistä ja Ollin valmentajan Ahto Raskan epäonnistunut haasto kasvatti japanilaisen johdon kahteen pisteeseen.

Petra Olli sai kuitenkin terävällä hyökkäyksellä kammettua japanilaisen molskin pintaan aivan viime sekunneilla ja tasatilanne riitti hänelle avausjakson neljän pisteen suorituksen ansiosta.

Puolivälierässä Olli voitti iltapäivällä Intian Ritu Ritun selvästi pistein 6–2. Aamun avausottelussaan suomalainen päätyi tasapisteisiin 4–4 Bulgarian Sofia Georgievan kanssa, mutta vei tässäkin koitoksessa voiton korkeampiarvoisen pistesuorituksen ansiosta.

Petra Ollilla on tilillään MM-hopeaa 58-kiloisten sarjasta vuodelta 2015. Keskiviikkoiltana hän yrittää kirkastaa mitalin väriä. Loppuottelussa vastaan asettuu Kanadan Danielle Lappage.

Teksti: Jani Mesikämmen
Kuva: UWW

Virkailija Jani Mesikämmen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *