Timo Laine pikavauhtia tittelitaistoon Romaniaan

Timo Laine ei lepoa kaipaa. Pari viikkoa edellisen voittonsa jälkeen ”Stadin malli” matkaa Romaniaan nyrkkeilemään tittelitaistoon.

Timo Laine ei kaipaa lepoa edellisen ottelunsa jälkeen. Kuva : Antti Kaihlanen

Helsinkiläisnyrkkeilijä Timo Laine, 34, ottelee lauantaina Romanian Aradissa avoimesta WBO-liiton Inter-Continental -tittelistä. Laineen vastustajana kehään nousee yhdeksää vuotta nuorempi unkarilainen Mate Kis.

Laineelle ottelu on tämän vuoden neljäs. Helmikuussa hän kohtasi lyhyellä varoitusajalla venäläisen ex-maailmanmestari Fedor Chudinovin ja kärsi tappion luvoutuksella seitsemän täyteenotellun erän jälkeen. Tuota tappiota ovat seuranneet nelieräinen pistevoitto Viron Stanislav Sergeevistä ja ukrainalaisen Davyd Horokhovetsin nujertaminen toisessa erässä parin viikon takaisessa Paasitorni Boxing Galassa. Kaiken kaikkiaan Laineella on takanaan 34 ammattilaisottelua, joista 23 voittoa.

”Ehdottomasti lähden matkaan tarkoituksella tuoda vyö mukana Helsinkiin. En ole koskaan ennen treenannut yhtä hyvin pitkäkestoista aikaa, kun mitä nyt ollaan kesän alulta töitä tehty”, Laine kertoo promoottorinsa tiedonannossa.

Unkarin johtavan promoottorin Felix Raczin tallin nouseviin tähtiin lukeutuva Mate Kis on toistaiseksi edennyt ammattilaisena tappioitta, mutta kylläkin päätynyt peräti kahdesti ratkaisemattomaan lopputulokseen maanmiestään Renato Egediä vastaan. Ottelusaldo näyttää kokonaisuudessaan kahtatoista voittoa ja kahta ratkaisemtonta.

”Tällä kertaa on tarkoitus lähteä nimenomaisesti nyrkkeilemään voittoa, sillä mulla pitäisi olla niin ulottuvuus- kuin liikkuvuusetukin. Kaveri on ihan vahva lähirouhija, mutta ei mikään ihmemies. Nyrkkiin se pysähtyy ja lähitaisteluihin antaudutaan vain kun tilanne on otollinen. Järki mukana kehässä niin kaveri on kesytettävissä”, Laine summaa.

Teksti: Jani Mesikämmen
Kuva : Antti Kaihlanen

Virkailija Jani Mesikämmen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *