Taistelu mitaleista tiivistyy vapaaottelun MM-kisoissa – suomalaistoiveet yhä korkealla

Vapaaottelun amatöörien MM-kisat ovat käynnissä Bahrainissa. Kolmen kisapäivän jälkeen mitalitoivot alkavat erottua muista osanottajista – suomalaisten menestystoiveet elävät vahvana.

Jenna Horto jatkaa siitä mihin jäi kesäkuun EM-kilpailuissa. Kuva: IMMAF.

Suomen joukkueen urheilijoista mukana mittelössä on edelleen neljä kilpailijaa. Kaikki heistä taistelevat torstaina finaalipaikasta lauantaille. Torstaina urakkansa aloittaa kesäkuussa EM-hopeaa voittanut Jenni Kivioja (65,8 kg), joka saa vastaansa Kateryna Dobroznalin Ukrainasta.

Kesän Euroopan mestarit, Jenna Horto ja Janika Antinmaa, ovat myös mukana vahvojen esitystensä jälkeen. Horto (47,6 kg) voitti keskiviikkona avausottelunsa hajaäänituomiolla, joskin sinivalkoisin silmin voitto meksikolaisesta Elizabeth Avilasta oli selvä. Horto kohtaa torstaina ukrainalaisen Oksana Pashkovan.

Antinmaan jatkopaikka heltisi niin ikään vahvalla esityksellä kaikin tuomariäänin Australian Alish Smithistä. Antimaan (56,7 kg) painimankeliin torstain uhriksi arvottiin Etelä-Afrikan Cassandra Le Roux.

Toistaiseksi kovimman suomalaisurakan MM-häkissä on tehnyt Marko Sarasjärvi (70,3 kg). Hän on otellut jo kolmasti voittaen jokaisen ottelunsa. Sarasjärvi lunasti keskiviikkona jatkopaikkansa Viron Kaupo Kokamägeä vastaan dominoivan esityksen jälkeen takakuristuksella. Sarasjärven torstain semifinaaliottelu on Bahrainin Shamil Gimbatovia vastaan.

Otteluita voi seurata ostamalla IMMAF:n virallisen kisapassin. Myös Bahrain TV:n applikaatio on toistaiseksi näyttänyt otteluita ilmaiseksi.

Teksti: Jyrki Nurminen
Kuva: IMMAF

Virkailija Jyrki Nurminen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *