Suomalaiskolmikko jyräsi MM-finaaliin Bahrainissa

Suomalaistaistelijoiden menestys vapaaottelun MM-kisoissa jatkuu tänäkin vuonna. Lauantaina finaaliotteluissa nähdään peräti kolme suomalaista.

Janika Antinmaa eteni jälleen arvokisafinaaliin. Kuva: IMMAF.

Suomalaisten menestysputki vapaaottelun amatöörien arvokisoissa saa jatkoa. Bahrainissa käynnissä olevien MM-kilpailujen semifinaalipäivä toi suomalaisottelijoille kolme finaalipaikkaa.

Nokian ylpeys Janika Antinmaa ei jättänyt naisten kärpässarjan välierässä mitään epäselvyyttä voittajasta, vaikka saikin urakoida täyden ajan Etelä-Afrikan Cassandra Le Roux’n kanssa. Euroopan mestari Antinmaa hallitsi taistoa sekä pystyssä että kanveesissa, hyvien lyöntiosumien lisäksi suomalainen varmisti dominovian voittonsa kirjauttamalla joka erässä alasviennin, joita seurasi pitkä mattohallinta. Finaalissa Antinmaa kohtaa Unkarin Alexandra Kovacsin.

Naisten höyhensarjassa Jenni Kivioja puolestaan raivasi tiensä loppuotteluun vieläkin vakuuttavin. Suomalainen paketoi voiton Ukrainan Katerina Dobroznaista toisessa erässä triangelikuristuksella. Kivioja saa MM-finaalissa vastaansa Saksan kokeneen arvokisakävijän Julia Dornyn.

Miesten kevytsarjassa koko kisaviikon onnistuneesti urakoinut Marko Sarasjärvi kohtasi välierässä isäntämaa Bahrainia edustavan Shamil Gimbatovin. Helsinkiläinen vei nimiinsä painipainotteisen kolme-eräisen vahvan jujutsunsa turvin – vaikka Sarasjärvi vietti ison osan otteluajasta selällään, hän hyökkäsi herkeämättä Gimbatovin kimppuun erilaisin lopetuksin. Lauantain finaalissa hän kohtaa Irlannin Lee Hammondin.

Suomen menestystoivoihin lukeutunut Euroopan mestari Jenna Horton tie katkesi tällä kertaa välierätappioon. Horto kärsi hiukkassarjan semifinaalissa pistetappion Ukrainan Oksana Pashkovalle, hän saa näin yhdellä otteluvoitolla MM-pronssia.

Teksti: Jani Mesikämmen
Kuva: IMMAF

Virkailija Jani Mesikämmen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *