Ruotsalaistähti raivasi tiensä TUF-finaaliin

Yltääkö Pannie Kianzad TUF -finaalissa ensimmäiseksi kisan pohjoismaiseksi voittajaksi?

Pannie Kianzad TUF
Pannie Kianzad tähyää UFC-unelmaan. Kuva: Dave Mandel/Invicta FC.

Pohjoismaiden tunnetuimpiin naisvapaaottelijoihin lukeutuva Pannie Kianzad (10-3-0) on askeleen päässä UFC-unelmansa toteuttamisesta. Ruotsalaisottelija osallistuu The Ultimate Fighterin 28. tuotantokaudelle, jossa on mukana naisten höyhensarjan kilpailijoita, ja sarjan tämän viikon jaksossa nähtiin, miten Kianzad raivasi tiensä kisan finaaliin.

Kahdeksan ottelijan turnauksen avauskierroksella Kianzad voitti Saksan Katarina Lehrerin ja välierässä kaatui selvällä pistevoitolla Suomessakin takavuosina nähty Liettuan Julija Stoliarenko. Kelvin Gastelumin valmentamassa TUF-joukkueessa kisannut Kianzad valmistautuu parhaillaan 1. joulukuuta Las Vegasissa oteltavaan finaali-iltamaan. Finaalin voittajalle on tuttuun tapaan luvassa rahakas UFC-sopimus.

”Yhdysvalloissa ja TUF-talossa sain uskomattoman määrän kokemusta, ja astuin mukavuusalueeltani pois. En ole kovin usein ollut häkissä niin rentona. Olen todella kiitollinen kaikista tiimissä oppimistani asioista ja saamistani elinikäisistä ystävistä. Tuntuu edelleen aika epätodelliselta olla The Ultimate Fighterin finaalissa, sellaista tapahtuu vain tv:ssä”, Pannie Kianzad avaa tuntojaan Facebook-sivullaan.

Pannie Kianzad on aiemmin urallaan voittanut painoluokkaa alempana Cage Warriorsin mestaruuden, jonka hän lunasti voittamalla Eeva Siiskosen tittelitaistossa syksyllä 2014. Sittemmin hän on otellut muun muassa Invicta FC:n mestaruudesta.

Suomalaisottelijoita ei ole koskaan nähty kisaamassa The Ultimate Fighter -sarjassa. Kuten virkailija Matti Hirvosen raportista selviää, Johan Vänttinen ja Suvi Salmimies ovat aiemmin osallistuneet tv-sarjan ottelijahakuun tuloksetta.

Teksti: Jani Mesikämmen
Kuva: Dave Mandel/Invicta FC

Virkailija Jani Mesikämmen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *