CAGE 45 – Viralliset tulokset ja analyysit

Lauantai-iltana oteltiin jo järjestyksessään 45. Cage – organisaation ammattilaisvapaaottelutapahtuma. Totuttuun tapaan tapahtuma oli jälleen kerran yksittäisiä hajapaikkoja lukuun ottamatta loppuunmyyty. Perinteiseen tapaan, ottelukortti on elänyt alkuperäisestä ilmoituksesta jälleen omaa elämäänsä ja vielä otteluviikollakin matchmaker Jukka Paananen joutui töihin, kun ottelijoita tipahteli pois kortilta erinäisten sairasteluiden ja loukkaantumisten takia. Suurimpana pettymyksenä luonnollisesti Aleksi ”The Giant” Toivosen pois jääminen illan pääottelusta. Janne Elonen-Kulmalan ja italialaisen Davide Baneschin välinen kamppailu sai tämän johdosta kunnian kantaa illan pääottelun titteliä. Tarkemmin ottelukortin muutoksista voit käydä lukemassa virkailijamme aiheeseen liittyvästä artikkelista. Kortille oli saatiin kuitenkin kasattua seitsemän ottelua, joista yksi ilman kotimaista edustusta.

Ottelut käynnistyvät klo 18:oo ja alta luettavissa lyhyet otteluanalyysit, sekä tulokset.

70,3 kg Leonardo Casotti (BRA) vs. Bogdan Katkin (UKR)

Illan ensimmäinen ottelu käytiin ilman suomalaisedustusta, tilastojen valossa kohtuu tasaväkisten urheilijoiden kesken. Ukrainalaisella oli lähes kahdenkymmenen sentin pituusetu, mutta kohtuu kokemattomana ottelijana tämä ei osannut käyttää etua hyväkseen. Minuutin jälkeen brassi osuu takakädellä hyvin ja Katkin katsoo parhaaksi rauhoittaa peliä ja vie hetkeksi ottelun mattoon. Casotti painostaa väkevästi, mutta erä on tasainen loppuun asti. Toinen erä on viimeiselle minuutille asti kokemattomien ottelijoiden ristiinlyöntikilpailua, mutta viimeisen minuutin mattopaini antaa Casottille mahdollisuuden takakuristukseen, jonka hän myös käyttää hyväkseen.

Voittaja: Leonardo Casotti, 2. erässä, 4:22 takakuristus.

77,1 kg Henri Lintula vs. Alexey Valivakhin (UKR)

Illan toisessa ottelussa Keravan Sisu Gymiä edustava Henri Lintula (2-0-0) kohtasi vapaaottelutilastojen valossa huomattavasti kokeneemman (13-12-0) ukrainalaisottelijan. Lintula kuitenkin lähtee pelottomasti liikkeelle ja ajaa vastustajansa heti häkkiä vasten. Agressiivisuus kostautuu hetkeksi, kun Valivakhin yllättää ja saa alasviennin ja Lintula joutuu selälleen. Keravalainen kuitenkin hakee hyvän position ja saa sidottua jaloillaan vastustajan. Aikaa on hyvin ja Lintula kaivaa ukrainalaisen pään polvitaipeeseensa. Valivakhin rimpuilee itseään irti, mutta Lintulan ote paranee ja hetken kuluttua vastustaja taputtaa itsensä ottelun häviöön.

Voittaja: Henri Lintula, 1. erässä 2:12, triangelikuristuksella.

83,9 kg Jesse Urholin vs. Denis Vygovsky (UKR)

Kolmannessa ottelussa Suomen vapaaottelun tulevaisuuden toivo, Jesse Urholin (1-0-0) kohtasi ukrainalaisen Denis Vygovskynin (7-4-0). Urholin vie välittömästi ottelun mattoon ja pääsee mountiin. Urholin iskee kyynärpäällä todella kovaa ja ukrainalainen on pinteessä. Vygovksy vetää kilppariin ja Urholin jatkaa kovia lyöntejään. Vygovsky on puolustuskyvytön ja kehätuomari keskeyttää ottelun. Komea voitto porilaisottelijalle.

Voittaja: Jesse Urholin, 1. erässä 3:12, TKO.

77,1 kg Jani Ridasmaa vs. Klaudio Vecani (GRE)

Illan neljännessä taistossa Team East Frontin Jani Ridasmaa kohtasi kreikkalaisen Klaudio Vecanin. Vecani on nähty aiemmin Suomessa Cage 41:ssä, jolloin Tuukka Repo tyrmäsi hänet 1. erässä. Ottelu käynnistyy vauhdilla ja molemmat iskevät ristiin. Kamppailu on alusta asti arpapeliä ja tällä kertaa arpa osuu Vecanille. Kova etukäden lyönti osuu Ridasmaata korvan taakse. Ottelu ei ehdi vanheta minuuttiakaan, kun peli on selvä. Lyönti tiputtaa Ridasmaan ja tuomari puuttuu nopeasti peliin.

Voittaja: Klaudio Vecani, 1. erässä 0:47, TKO

70,3 kg Aleksi Savolainen vs. Toni Lampinen

Illan viides ottelu käytiin suomalaisväreissä. Lampinen lähti otteluun hienoisesti ennakkosuosikin asemassa. Savolainen kuitenkin aloittaa väkevämmin ja osuu muutamalla lyönnillä heti erän alkuun. Lampinen kuitenkin horjuttaa kovilla alapotkuilla. Lampisen suojauksessa on parannettavaa ja Savolaisen iskut menevät hyvällä prosentilla perille. Lyhyen mylläyksen jälkeen Savolainen lähtee potkaisemaan ylös ja Lampinen vastaa alapotkulla. Savolainen horjahtaa ja ylösnousussa Lampinen kaappaa nopeassa lähitilanteessa Savolaisen pään kainaloonsa. Kuristus on kireällä heti, Savolaisella on keuhkot tyhjänä ja taputus on sekuntien päässä. Lampiselle komea ensimmäisen erän voitto.

Voittaja: Toni Lampinen 1. erässä,  3:02, giljotiinikuristuksella.

65,8 kg Edward Walls vs. Paata Robakidze (GE)

Kuudennessa kamppailussa kovassa nosteessa oleva, Team East Frontin Edward Walls kohtasi Georgian Paata Robakidzen. Wallsilla (7-2-0) oli allaan kolmen tappiottoman ottelu putki. Selvästi kokeneemman georgialaisen tilasto näytti lukuja 30-16-0. Robakidzen lähtee heti hakemaan alasvientiä, mutta Walls puolustaa pitäen itsensä pystyssä. Georgialainen hakee vahvasti ottelua mattoon, mutta Walls pysyy omalla osaamisalueellan pystyottelussa. Walls ajetaan häkkiä vasten ja Robakidze onnistuu kaatamaan Wallsin, mutta vain hetkeksi. Kova yläpotku yllättää Robakidzen ja Walls tarjoilee vielä takakäden suoran perään. Ensimmäinen erä kirkkaasti Wallsille.

Georgialainen lähtee lyömään heti erän alkuun, mutta Walls vastaa samalla mitalla. Robakidze hakee ottelua jatkuvasti mattoon, mutta Walls ei lähde leikkiin mukaan. Walls kuuntelee hienosti kulmansa ohjeita ja pitää ottelun pystyssä. Wallsin kova potku yllättää jällleen Robakidzen ja georgialainen on selvästi altavastaajana pystyssä. Toinen erä selkeästi Wallsille.

Robakidze on kaksi erää perässä ja lähtee rynnimään heti erän alkuun. Walls päätyy häkkiä vasten, mutta puolustaa tilanteessa hyvin, eikä anna Robakidzelle mahdollisuuksia. Walls riuhtoo itsensä irti ja ottaa keskustan jälleen haltuunsa. Robakidze lähtee jälleen hyökkäämään jalkoihin, mutta Walls on valppaana ja vastaa oikealla alakoukulla, joka osuu suoraan georgialaisen leukaan. Robakidze menettää tajuntansa välittömästi iskun voimasta ja Walls ottaa komean tyrmäysvoiton.

Voittaja: Edward Walls, 3. erässä 2:21 , KO.

61,2 kg Janne Elonen-Kulmala vs. Davide Baneschi (ITA)

Illan pääottelussa Espoon Kehähaiden Janne ”Jamba” Elonen-Kulmala kohtasi italialaisen Davide Baneschin. Elonen-Kulmala otteli poikkeusluvalla M-1-organisaation sopimuksen alaisena. Jamballa oli neljästä edellisestä ottelusta allaan yksi tasapeli ja kolme häviötä, joten paineet tappioputken katkaisuun olivat kovat. Jamba osuu heti erän alkuun etukäden suoralla ja vastustaja on lähellä pudota. Jamban ei kuitenkaan onnistu käyttää tilannetta hyväkseen, vaan Baneschi ehtii sitoa suomalaisen häkkiä vasten. Espoolainen saa käännettyä itsensä pois häkistä ja tuomari siirtää ottelijat keskelle. Kokonaisuutta katsoen Elonen-Kulmala on ehkä hienoisesti edellä pisteissä.

Italialainen lähtee toiseen erään raivokkaasti ja suomalainen joutuu pakittelemaan. Jamballa on lyönnit herkässä, mutta Baneschi suojautuu lyönneiltä. Ensimmäinen kunnon alasvienti tapahtuu erän puolessa välissä ja suomalainen päätyy guardiin. Jamban suojaus kuitenkin herpaantuu hetkeksi ja päätyy triangeliin. Tilanne kestää toista minuuttia ja ote kiristyy kiristymistään. Elonen-Kulmala on pinteessä, ja on pakotettu taputtamaan itsensä ulos.

Voittaja: Davide Baneschi, 2. erässä, 4:34 , triangelikuristuksella.

Teksti: Tuomas Piispanen

Virkailija Tuomas Piispanen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *