Muaythai Lumpinee Gala 3 – toivottu uudelleensyntymä

Thainyrkkeilyväen vuosia lämmöllä muistelema Muaythai Lumpinee Gala -tapahtuma tekee lauantaina paluun Töölön Kisahallissa.

Muaythai Lumpinee Gala
Deo Phetsangkhat on Muaythai Lumpinee Gala -illan tähti. Kuva: Teemu Siikarla.

2000-luvun taitteen mainetta keränneet Helsingin Lumpinee-gaalat saavat jatkoa lauantaina, kun Töölön kisahallilla isketään MuaytajiLumpinee Gala 3. Lounaskupongilla kuitatut ottelupalkkiot ja kyynärpääsuojat jätetään toiseen yhteyteen, kyseessä on puhdasverinen ammattilaistapahtuma. Pääpromoottoreina toimivat Phairot ”Mr.Kop” Waeanthongkhan ja Mirka Phetsangkhat.

Pääottelussa Deo ”Check Bin” Phetsangkat ottelee toisen merkittävän ammattilaisthainyrkkeilyliiton WBC:n tittelivyöstä. Kovakuntoinen Phetsangat oli nuoruusvuosinaan Rachadamnoen stadionin mestari ja otellut viime vuosina kutakuinkin yksinomaan Euroopan kärkinimiä vastaan. Lauantaina vastustajana on Arthur Dutourne. Ranskalaisesta ei paljon tiedetä, mutta rankingsysteemillä toimivan liiton määräämänä mestaruushaastajana on pakostakin tekijämies kokeilemaan väkivahvan Isaanin soturin rusikoitavana olemista.

Remonttifirma Handymanin sponsoroimassa neljän miehen turnauksessa Suomea edustaa seitsemän kuukauden Thaimaan leiritykseltä palannut viisinkertainen Suomen mestari Pok Jääskeläinen, joka ehti Aasiasta palattuaan jo voittamaan kovan britin Shane Farguessonin WMC galassa Tampereella. Jääskeläisen eleganttia tyyliä saapuvat haastamaan osanottajat Virosta, Venäjältä ja Valko-Venäjältä. Ennakkokatsauksen perusteella kaikki herrat ovat kovia, heistä valkovenäläinen ehkä kovin. Turnaukseen alunperin kiinnitetty Kristoffer Björkskog joutui perumaan osallistumisensa armeijavelvoitteiden vuoksi.

Thaimaasta Lumpinee-stadionin promoottorin Sudhat Punpanmuangin salilta Suomeen lennätetty Jaronreb Sakhomsin on entinen Channel 7 -stadionin mestari, jota voidaan pitää kenties kolmanneksi merkittävimpänä tittelinä Thaimaassa. Mies otteli myös vuonna 2013 Helsingissä Antero Hynystä vastaan esittäen jäätävää pelisilmää ja näppärää kyynerpäiden käyttöä, jonka jäljiltä suomalaislegendan naamaa parsittiin useammasta kohtaa matsin jälkeen.

71 kilon painorajalle sovitussa ottelussa Sakhomsin saa vastaansa marokkolaisottelijan, josta ei juuri ennakkotietoja ole saatavilla. Illassa nähdään myös toinen Thaimaan vieras, Muangsee Punphanmuang, joka ottelee ruotsalaista Liam Borchelouita vastaan.

Kehään nousee myös kaksinkertainen Suomen mestari ja Thaimaan televisossakin otellut liukasliikkeinen Abdi Khalif. Somalian lahja suomalaiselle thainyrkkeilylle voitti edellisessä ottelussaan Helsingin Sörnäisten herruuden Lasse Järvistä vastaan. Kisahallissa vastaan asettuu ottelutyyliltään kurinalaiseksi kuvailtu valkovenäläinen.

Pohjanmaan thaimaalainen Payaknoi Por Samranchai osoitti muutaman viikon takaisessa ottelussaan Kristoffer Björkskogia vastaan, että Etelä-Thaimaan areenoilla kannuksensa hankkineen kehäketun ruuti on edelleen kuivaa ja pelisilmä vireessä. Kisahallissa vastaan asettuu ruotsalainen vastustaja.

Teksti: Olli Leppänen
Kuva: Teemu Siikarla

Virkailija Jani Mesikämmen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *