Sotatila vei vastustajan – Aleksi Lukkarinen saa uuden ukrainalaisvastuksen

Maailmanpolitiikka heilauttelee suomalaista vapaaotteluakin: sotatila vei ukrainalaistaistelijan Lahden Total Fight Night -ottelukortilta. Aleksi Lukkarinen odottaa uutta vastustajaa väänneltäväksi kotiyleisönsä eteen.

Aleksi Lukkarinen
Aleksi Lukkarinen odottaa uutta ukrainalaisvierasta väänneltäväksi. Kuva: Teemu Siikarla.

Barreto Lahden vapaaottelija Aleksi Lukkarinen (3-0-0) jatkaa marraskuussa mainiosti käynnistynyttä paluutaan ammattilaiskehiin kotiyleisönsä edessä Lahden Total Fight Nightissa tulevalla viikolla, mutta perisuomalaiseen tapaan ottelun toteutumisessa on pieniä mutkia matkassa.

Lukkarisen alkuperäiseksi vastustajaksi kiinnitetty Ukrainan Maxim Soroka on joutunut vetäytymään koitoksesta kovempien haasteiden vuoksi. Venäjän toimien vuoksi kärjistynyt Krimin niemimaan poliittinen tilanne sai Ukrainan parlamentin julistamaan tällä viikolla sotatilan: tämä tarkoitti myös asevelvollisten mobilisointikäskyä ja sen myötä sotilaallisiin tositoimiin mahdollisesti joutuva Soroka ei saa matkustaa pois Ukrainasta.

Lukkarisen ja lahtelaisyleisön onneksi paikkaaja löytyi nopeasti samalta ilmansuunnalta. Lukkarista vastaan asettuu toinen ukrainalainen, Vladislav Shchepanskyi (3-1-0). Muiden kuin asepalvelukseen kutsuttujen on mahdollisesti lähteä maasta, joten muut ottelukortille kiinnitetyt ukrainalaisurheilijat päässevät Lahteen, joskin matkustusjärjestelyt sotatila-alueilta hankaloituvat.

”On tämä touhua, aina sama homma, mutta onneksi löytyi paikkaaja. Toivotaan, että Ukrainan tilanne ei vaikuta enää tähän tapahtumaan ja turbulenssi kortilla rauhoittuu. Harmillisinta tämä on kuitenkin ottelijoille, kun on valmistauduttu tiettyyn matsiin ja viimeisellä viikolla vaihtuu mies”, tapahtuman puuhamies Ville Saari toteaa.

Toinen Barreto Lahden ottelija Jani Hägg (1-3-0) puolestaan on toistaiseksi vailla vastustajaa. Ammattilaisottelu GB Gymin John Tedeschiä vastaan peruuntui Tedeschin sairastelun vuoksi. Korvaavaa vastustajaa Häggille etsitään parhaillaan.

Total Fight Nightin pääottelussa kolmas lahtelainen Patrik Pietilä (9-7-0) saa vastaansa ukrainalaisen Artsem Rahalevitsin (8-6-1, 1 nc).

Teksti: Jani Mesikämmen
Kuva: Teemu Siikarla

Virkailija Jani Mesikämmen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *