Synkkä Superior Challenge: Suomalaiset tyhjin käsin kotiin Tukholmasta

Kotimaisten vapaaottelijoiden viimeaikainen saldo kansainvälisissä koitoksissa ei kirkastunut Tukholman Superior Challenge 18 -illassa. Sekä Jerry Kvarnström että Tiia Kohtamäki päätyivät kotimatkalle tappio niskassaan.

Uusintaottelu ei ollut suosiollinen turkulaiskonkarille. Kuva: Daniel Schälander/MMAviking.com

Vapaaottelukonkari Jerry Kvarnström kävi keväällä Ruotsissa nappaamassa yllätykseksi koetun kuristusvoiton Simon Sköldistä. Ruotsalainen ei tyytynyt kohtaloonsa, vaan halusi uusintaottelun, joten Kvarnström matkasi uudelleen Tukholmaan. Kaksikko kohtasi myöhään lauantai-iltana Superior Challenge 18 -tapahtuman pääottelussa.

Avauserä sujui varovaisen tarkkailevissa tunnelmissa, mutta toisessa erässä turkulainen otti ottelun ohjakset käsiinsä, kahdella alasviennillä ja tutun vahvalla painillaan Kvarnström hallitsi erää, vaikka kehätuomari ei hänen tyyliään suosinutkaan. Päätöserä sujui jälleen pääosin melko hidastempoisen pystyottelun merkeissä, Kvarnström ei enää onnistunut kaadoissaan, joten lievästi aktiivisesti Sköld hallitsi tapahtumia.

Täyteen aikaan käydyn ottelun jälkeen Simon Sköld julistettiin voittajaksi hajaäänituomiolla.

”Itse asiassa Simon ei ollut niin kova tällä kertaa, hänen lyöntinsä ja potkunsa eivät olleet tehokkaita. Mutta tein pari pahaa virhettä, ja luulin kolmannessa erässä tämän olevan minun matsini”, Jerry Kvarnström tuumasi häkissä taiston tauottua.

Tapahtuman toisessa pääottelussa neljäsosasuomalainen UFC-konkari Nico Musoke palasi pitkäksi venähtäneeltä ottelutauoltaan, ja voitti kotiyleisönsä Brasilian Daniel Acacion kaikin tuomariäänin.

Tiia Kohtamäen ilta päättyi ennen aikojaan. Kuva: Daniel Schälander/MMAviking.com.

Ilta Tukholmassa käynnistyi suomalaisittain vaatimattomasti. Tapahtuman avausottelussa Ruotsin Fannie Redman kukisti Tiia Kohtamäen jo avauserässä. Helsinkiläinen osui pystyottelussa mukavasti ottelun alussa, mutta erän loppupuolella Redman yllätti Kohtamäen suoralla käsilukolla. Tappio oli Kohtamäen ammattilaisuran kolmas.

Tiia Kohtamäen ottelun tunnelmia voit aistia MMAviking.comin kuvakattauksesta TÄÄLTÄ.

Lue lisää Superior Challenge 18 -illan tulosannista TÄSTÄ.

Teksti: Jani Mesikämmen
Kuvat: Daniel Schälander/MMAviking.com

Virkailija Jani Mesikämmen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *