Virallinen Lista: Top 5 syyt katsoa UFC Praha

Virallinen Lista on kiistämätön Totuus mistä tahansa kamppailulajeihin liittyvästä – tai liittymättömästä – asiasta, ilmiöstä tai henkilöjoukosta. UFC vierailee ensimmäistä kertaa Tsekin tasavallassa ja asiasta intoutuneet virkailijamme esittelevät tärkeimmät syyt seurata parhaaseen katseluaikaan ruuduissa näkyvän UFC Praha -illan käänteitä.

UFC Praha
Jan Blachowicz hakee viidettä perättäistä voittoa UFC Praha -pääottelussa. Kuva: Jani Mesikämmen.

Kamppailuviraston henkilökunta on viikonloppuna sankoin joukoin paikan päällä seuraamassa Prahan UFC-tapahtumaa. Tämän johdosta kukin läsnä oleva virkailija esittelee yhden painavan syyn virittäytyä UFC-taajuudelle lauantain parhaaseen katseluaikaan.

UFC Praha -pääottelu: Jan Blachowicz vs. Thiago Santos

UFC Praha -pääottelussa vastakkain asettuvat hyvin erilaiset kevyen raskaansarjan ottelijat, Blachowicz (23-7-0, kuvassa) on tunnettu hieman hitaasti käynnistyvästä ottelutyylistään kun taas Santosilla (20-6-0) on tasan yksi vaihde ja se on täysillä eteenpäin. Kumpikin ottelija on tähän koitokseen tultaessa hyvässä voittoputkessa. Kumpikaan ottelijoista ei ole ammattilaisuransa aikana otellut kolmea erää pidempään. Nyt kun kyseessä on illan pääottelu ja  luvassa on ainakin paperilla mahdollisesti viisieräinen koitos, tämä saattaa vaikuttaa erityisesti Santosin tapaan otella.

Arvio: Santos ei säästele tässäkään ottelussa, vaan nousee häkkiin nopea tyrmäys mielessään. Blachowicz kuitenkin kestää alun mylläkän ja sen jälkeen vie Santosin syviin vesiin lopettaen ottelun neljännessä tai viidennessä erässä luovutusotteella. (Jarno Nurminen)

John Dodson vs. Petr Yan

Kääpiösarjan ukot tarjoavat aina vauhdikasta viihdettä ja se korostuu kahden terävästi liikkuvan iskijän kohtaamisessa. Konkari Dodson (kuvassa alla) on ottanut yleisönsä ja viihdyttäjän roolin koko otteluviikon ajan, kielitaidoton Yan puolestaan tyytyy ivandragomaiseen -olemukseen. Venäläisen nyrkit ovat puhuneet vihaista kieltä aiemmissa ottelussa, nyt hänellä on kuitenkin vaikeasti osuttava maali. Dodson antaa hankalan vastuksen kelle tahansa ja ikiliikkuja pitää matsin kuin matsin tasaisena. Kummallakin riittää kuitenkin käsissä puhtia ottaa voitto jopa ennen täyttä aikaa.

Arvio: Yan on aiheesta ennakkosuosikki, mutta kertoimet ovat vinossa. En yllättyisi, jos liian selvänä altavastaajana pidetty Dodson kirmaisi osumien alta tehokkaasti karkuun täydet kolme erää ja ottaisi niukan pistevoiton. (Jani Mesikämmen)

UFC Praha
John Dodson osaa ottaa yleisönsä. Kuva: Jani Mesikämmen.

Michel Prazeres vs. Ismail Naurdiev

Naurdiev, 22, on juuri sellainen nuorukainen, joille UFC avaa ovensa. Vakuuttava lista on koristeltu keskeytysvoitoilla, tyyli on röyhkeän päällekäyvä ja tekniikka-arsenaalissa monta pyörähdyshyökkäystä. Lisukkeena on sama manageri kuin Conor McGregorilla. Suomessa Naurdiev (17-2-0) kävi voittamassa Mikko Ahmalan ensimmäisen erän keskeytyksellä. Pikakomennuksella Prahaan hälytetty Naurdiev kohtaa Michel Prazeresin (26-2-0), joka ratsastaa kahdeksan UFC-voiton putkessa. Brasilian puskutraktori on selkeästi kokeneempi ja iso tason harppaus Naurdieville.

Arvio: Lyhyempi Prazeres hakee varmuudella ottelua mattoon, jossa hän on väkevimmillään. Naurdiev ei kuitenkaan ole huono painimaan ja varsinkin pystypainissa osaaminen on kiitettävää, joten Naurdievin kampeaminen mattoon ei automaatio. Pituus- ja ulottuvuusedun turvin Naurdiev iskee näyttävästi ja nappaa uransa isoimman voiton. (Jaakko Dahlbacka)

Daniel Teymur vs. Chris Fishgold

Ennakkoon tässä ottelussa ottelijoiden suunnitelmat lienevät hyvin selvät. Teymurilla (6-2-0) on vahva pystytausta, kun taas Fishgold (17-2-1) on tunnettu härkämäisestä painiosaamisestaan. Oman jännitteensä luo se, että Teymur on kokenut ammattilaisuransa ainoat tappiot UFC:ssä ja on veitsen terällä uransa jatkumisen kannalta amerikkalaisjätin leivissä, myös Fishgold on vielä ilman UFC-voittoa. Fishgold on aiemmin ravinnut itseään kielletyillä aineilla, parin vuoden takaisen rattijuopumustuomion syynä oli kokaiini. Toivottavasti nuori urheilija on tullut järkiinsä ja keskittyy nyt oleelliseen.

Arvio: Valitettavasti Teymurin ura UFC:ssa tulee päätökseensä, kun Fishgold ensin runtelee häntä koko rahalla ja sitten kaivaa lopetuksen kattavasta kuristusarsenaalistaan ottelun loppupuoliskolla. (Jyrki Nurminen)

Diego Ferreira vs. Rustam Khabilov

Illan toisessa mittelössä iskevät yhteen Brasilian kovanyrkki Diego Ferreira (14-2-0) ja sambo-taituri Rustam Khabilov (23-3-0). Kummatkin herrat seilaavat komeassa voittoputkessa, Khabilov on kammennut peräti kuusi voittoa peräkkäin. Sekä Ferreira että Khabilov ovat eteviä mattomiehiä, mutta todennäköisesti kamppailu ratkeaa tällä kertaa pystytilanteissa.

Arvio: Ferreira on pystyssä aggressiivisempi, Khabilov yrittää kääntää lähitilanteita edukseen painitaidoillaan ja iskemällä vastaan. Tasokkaat ottelijat neutralisoivat toistensa vahvuuksia, mutta Khabilov on erikoistunut tiukkojen matsien voittamiseen. Hän painii niukan pistevoiton.  (Markus Lukkarinen)

Teksti: Jani Mesikämmen (toim.)
Kuva: Jani Mesikämmen

Virkailija Jyrki Nurminen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *