Arvi Savolainen alle 23-vuotiaiden EM-finaaliin

Suomen kirkkaimpiin painitoivoihin lukeutuva Arvi Savolainen, 20, eteni painin alle 23-vuotiaiden EM-finaaliin Serbiassa.

Arvi Savolainen
Arvi Savolainen hakee keskiviikkona EM-kultaa palkintokaappiinsa. Kuva: UWW.

Savolainen kukisti tiistai-iltana turkkilaisen Ibrahim Tigcin tyylipuhtaalla 4–0 -pistevoitolla Serbian Novi Sadissa käytävissä kisoissa. Seuraavan kerran suomalaisen otteita molskilla mitataan keskiviikkona EM-loppuottelussa, jossa vastaan astelee georgialainen Georgi Melia. Edellinen kohtaaminen georgialaisen kanssa kesällä päättyi Savolaisen tappioon tasapistein 3–3.

”Olen todella iloinen päästessäni tavoittelemaan kultaa näissä kisoissa, viime vuonna jäin kolmanneksi. Mitalit tällaisissa kisoissa ovat tärkeitä Suomen kaltaiselle pienelle maalle, tämä on siis tärkeää sekä minulle että suomalaiselle painille”, Savolainen pohti kansainvälisen painiliiton haastattelussa.

Savolainen teki viime syyskuussa historiaa voittamalla kautta aikain ensimmäisenä suomalaisena junioreiden (alle 20-vuotiaat) maailmanmestaruuden kreikkalais-roomalaisessa painissa. Huominen koitos tuskin saa 97-kilon sarjassa ottelevaa suomalaista jännittämään normaalia enempää, sillä Savolaisella on tunnetusti kova kisapää.

Huippu-urheilussa voittamisen rutiini korostuu etenkin tiukoissa paikoissa ja sitä Savolaisella nuoresta iästään huolimatta on runsaasti. Todisteet aiemmista saavutuksista löytyvät palkintokaapista, jossa niin junioreiden EM- kuin MM-mitaleja riittää vaikka muille jakaa.

Teksti: Jyrki Nurminen
Kuva: UWW

Virkailija Jyrki Nurminen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *