Makwan Amirkhani haluaa häkkiin Tukholmassa

Suomen menestynein UFC-ottelija Makwan Amirkhani tähyää mahdollisuutta otella kesäkuussa Tukholmassa.

Makwan Amirkhani haluaa Tukholman UFC-iltaan. Kuva: Jani Mesikämmen.

Makwan Amirkhani (14-3-0) on viime aikoina tuonut sosiaalisen median kanavissaan selvästi tahtonsa ilmi. Amirkhani haluaa päästä ottelemaan 1. kesäkuuta Tukholman UFC-illassa.

”Laskekaa minut mukaan! Olemme odottaneet tätä kärsivällisesti, Suomi! Kaikki kurdit ympäri maailman, me lähdemme Tukholmaan”, Amirkhani viestitti toiveikkaasti Instagramissa jakaessaan UFC:n Tukholman iltaa koskevan videon.

Edellisen kerran suomalainen nähtiin häkissä viime vuoden toukokuun lopussa, jolloin hän otti voiton hajaäänituomiolla Jason Knightista (20-6-0). Amirkhani on UFC-uransa aikana otellut viidesti, ja hävinnyt vain kerran. Tappio tuli vuonna 2017 hajaäänituomiolla englantilaiselle Arnold Allenille (13-1-0), joka ei ole hävinnyt kertaakaan UFC:ssa otellessaan.

Turkulainen on vuoden UFC-taukonsa aikana pitänyt kisatuntumaa yllä ottelemalla amatöörinyrkkeilyssä. Viime vuoden lopulla Amirkhani kertoi tavoitteekseen nyrkkeilyn Suomen mestaruuden, mutta on toisaalta kertonut harrastavansa nyrkkeilyä vain harjoittelumielessä UFC-uransa kannalta.

UFC-ilta järjestetään nyt kuudetta kertaa Ruotsissa ja mitä luultavimmin illan päätähtenä nähdään jälleen kerran itseoikeutetusti Alexander Gustafsson (18-5-0). Muita mahdollisia nimiä Tukholman kortilla ovat ainakin Gustafssonin tiimikaverit järkälemäinen Ilir Latifi (14-6-0) ja pystytaituri David Teymur (8-2-0). Yhtään ottelijaa ei kortille kuitenkaan vielä tässä vaiheessa ole julkistettu. Ruotsalaisillan näyttämöksi on valikoitunut maineikas Globen.

Liput tapahtumaan tulevat myyntiin näillä näkymin huhtikuun 5. päivä.

Teksti: Jyrki Nurminen
Kuva: Jani Mesikämmen

Virkailija Jyrki Nurminen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *