Juho Valamaa hakee voittovirettä karvaisten miesten taistosta

Pohjois-Euroopan komeinta kamppailupartaa kantava Juho Valamaa lähtee esittelemään kuontaloaan ja kevätkuntoaan Tukholmaan.

Juho Valamaa
Juho Valamaa kaipaa voittoa mollivoittoisen vuoden jälkeen. Kuva: Jani Mesikämmen.

Turkulaiskonkari Juho Valamaa (15-6-0) avaa kilpailuvuotensa Ruotsissa. Valamaa matkaa Tukholmaan ja kohtaa 11. toukokuuta Superior Challenge 19 -iltamassa isäntämaan lupauksen Rostem Akmanin (4-0-0).

Valamaa on venäläisen M-1 -organisaation sopimusottelija, mutta ottelutilaisuuksien puuttuessa hän saa otella muuallakin. Superior Challenge on turkulaiselle tuttu ympäristö, keväällä 2017 Valamaa kävi Tukholmassa kuristamassa lopetusvoiton Zebaztian Kadestamista. Valamaan viime vuosi sujui mollivoittoisesti, sillä hän kärsi molemmissa M-1 -otteluissaan tappion venäläisvastustajille.

Siinä missä Juho Valamaa tunnetaan Pohjois-Euroopan komeimmasta kamppailuparrasta, Rostem Akman kisaa epävirallisesta maailman karvaisimman vapaaottelijan arvonimestä. Tukholmassa onkin luvassa tuhti annos pörröistä mieskauneutta, mutta myös huipputason ottelu. Akman on ammattilaisurallaan toistaiseksi tappioton ja hän on ottanut kaikki neljä voittoaan juuri Superior Challengen riveissä.

Ruotsalaisen vapaaottelun tulevaisuuden toivoihin lukeutuva Akman on ammattilaisena selvästi Valamaata kokemattomampi, mutta ottelukokemusta amatöörinä on runsaasti kansainväliseltä tasolta: Akman on muun muassa kaksinkertainen amatöörien Euroopan mestari vuosilta 2015 ja 2016.

Teksti & kuva: Jani Mesikämmen

Virkailija Jani Mesikämmen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *