Elvira Karppiselta vahva paluu painimatoille – 10th Planet Jiujitsu Quintet voittoon

Elvira Karppinen kisasi viimeksi ADCC MM-kisoissa. Kuva: Jarno Juutinen.

Elvira Karppinen teki komean paluun painimatoille Japanin Quintet Fight Night 3 lukkopainiturnauksessa.

Omaperäisessä Quintetissa viiden hengen joukkueet kohtaavat toisensa, toki yksi ottelija kerrallaan, submission only lukkopainiotteluissa. Ottelun voittaja jää matolle kohtaamaan vastustajajoukkueen seuraavan ottelijan. Tasapelin sattuessa molemmat ottelijat vaihtuvat.

Elvira Karppinen osallistui turnaukseen osana 10th Planet Jiujitsun joukkuetta. Muut tällä kertaa mukana olleet joukkueet olivat Deep Jewls, BJJ Kunoichi ja Sun Chlorella.

Avauskierriksella 10th Planet Jiujitsua vastaan asettui Deep Jewls. Liz Carmouchen ja Reina Miuran sekä Grace Gundrumin ja Hikaru Aonon välisten taistojen päätyttyä tasapeliin oli Elvira Karppisen aika astella matolle. Vastustajaksi asteli Ykari Nabe. Ottelu ei ehtinyt vanheta minuuttiakaan, kun suomalainen sai otettua toe hold otteen ja Naben oli turvauduttava taputukseen.

Seuraavaksi jonossa oli Tomo Maesawa, joka nopeasta liikkeestään huolimatta päätyi Karppisen triangeliin, mutta onnistui puolustamaan siinä hyvän tovin ennen kuin joutui taipumaan Karppisen käsilukkoon.

Viimeisenä Deep Jewlsin oljenkortena matolle asteli Emi Tomimatsu, joka sinnikkäästä taistelusta huolimatta joutui tapauttamaan Karppisen takakuristukseen aivan erän viime sekunneilla. Voiton myötä 10th Planet Jiujitsu siirtyi turnauksen finaaliin.

Finaalissa 10th Planet Jiujitsu kohtasi BJJ Kunoichin joukkueen. Jälleen Karppisen vuoro oli astella kolmantena matolle. Aiemmat ottelut Iori Echigiob ja Lila Smadja-Cruzin sekä Nanami Ichikawan ja Fabiana Jorgen välillä päättyivät tasapeliin. Suomalaista vastaan asettui alkukierroksella kolme ottelua käsilukolla voittanut Yuki Sugiuchi. Karppinen dominoi ottelua ja piti lähes kaksi minutia kiinni tiukan oloista sivukuristusta, mutta Sugiuchi onnistui taistelamaan loppuun asti ja molemmat ottelijat siirtyivät vaihtopenkille tasapelin saattelemana.

Myös seuraava ottelu Rikako Yuasan ja Grace Gundrumin välillä päättyi tasapeliin, siispä finaalin ratkaisu jäi UFC ottelija Liz Carmouchen ja Akiko Sawdan välille. Isompi Carmouche pääsi heti ottelun alussa dominoivaan positioon ja pisti japanilaisen vastustajan vahvasti puolustuskannalle. Aivan erän viimesekuneilla Carmouche haki toe hold otteen, johon Sawda taputtikin, mutta vasta eräkellon soinnin jälkeen. Viimeisenkin ottelun päätyttyä täten tasapeliin, siirtyi ratkaisu tuomareiden päätettäväksi. Voittajaksi valikoitui agressiivisemmin otellut ja enemmän dominoinut 10th Planet Jiujitsu.

Teksti: Matti Hirvonen
Kuva: Jarno Juutinen

Virkailija Matti Hirvonen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …