Kristoffer Björkskog ei usko ninjatemppuihin – huippukunto kotikehän koitokseen Thaimaasta

Thaimaasta kovaa kuntoa hakeva Kristoffer Björkskog nähdään kotikehässä toukokuun King of Kings -illassa.

Kristoffer Björkskog
Kristoffer Björkskog nähdään kehässä Helsingissä toukokuussa. Kuva: Kristoffer Björkskogin arkisto.

Helsinki Thaiboxing Clubin Kristoffer ”Krasti” Björkskog valmistautuu toukokuun puolivälissä iskettävään Helsingin King of Kings -potkunyrkkeilytapahtumaan harjoittelemalla täysipäiväisesti Bangkokissa Muay Thai FA Groupin salilla. Björkskog on harjoittelun ohella myös otellut thainyrkkeilyssä ja ottanut kevään aikana kaksi näyttävää voittoa Thaimaan ammattilaiskehissä. Nuorukainen myös arvostaa Thaimaan otteluita korkealle.

”Tähän asti isoin saavutukseni on, että olen päässyt ammattilaiskehiin. Olen saanut pienen esimaun siitä, miltä tuntuu olla ammattilaisurheilija. Tähän mennessä tuntuu siltä, että tämä polku on minulle se oikea. Olen tammikuusta lähtien treenannut täyspäiväisesti. Helmikuussa lähdin Thaimaahan hakemaan lisää oppia ja sitä olen todellakin saannut”, Björkskog taustoittaa.

Helsingissä häntä vastaan asettuu 18-vuotias virolaislupaus Daniil Gayduk Narvan Konkiro-salilta. Gayduk on Konkirolle tyypillisesti liikkuva ja akrobaattinen ottelija, joka käyttää paljon kovia erikoistekniikoita. Hän on suomalaisillekin tuttu vuoden takaisesta Yakuza Fight -illasta Viron Rakveressa, missä hän kukisti selkeästi Tuusulan Korede Lawrencen.

Björkskog on myös tiedostanut vastustajansa erikoisuudet.

”Vastustajani on minua selkeästi lyhyempi ja tekee paljon ninjatekniikoita. On mielenkiintoista otella tällaista ottelijaa vastaan. Tulen todistamaan, että ottelut voitetaan perustekniikoilla eikä ninjatekniikoilla. Ottelusta tulee varmasti viihdyttävä ja yksi illan parhaimmista otteluista.”

”Matsissani on kaksi todella eri tyylistä ottelija vastakkain, mikä tekee ottelusta mielenkiintoisen. Olen kehittynyt todella paljon treenimatkallani ja olen valmis näyttämään yleisölle uuden, kehittyneen version itsestäni”, Björkskog lupaa.

King of Kings Helsinki ei ole Björkskogille mikään uran lopullinen tavoite, vaan yksi etappi matkalla huipulle. Mitään tiettyjä mestaruuksia tai voittoja hän ei ole asettanut tavoitteekseen, vaan tarkoituksena on tehdä ottelemisesta todellinen ammattilaisura, joka tuo päivittäisen elannon.

”Tavoitteeni on pystyä jatkamaan treenaamista täyspäiväsesti sekä elättää itseäni ottelemalla sekä valmentamalla. Jos kykenen siihen, mestaruuksia tulee aivan varmasti matkan varrella.”

King of Kings Helsinki isketään Helsingin Kulttuuritalolla 17.toukokuuta. Ruutu+ näyttää tapahtuman suorana lähetyksenä.

Teksti: Antti Sariola
Kuva: Kristoffer Björkskogin arkisto

Virkailija Jani Mesikämmen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …