Niko Korventaus haluaa kasvaa kansainvälisiin kehiin

Helsinkiläislupaus Niko Korventaus esittäytyy laajemmalle yleisölle toukokuun King of Kings -tapahtumassa.

Niko Korventaus
Niko Korventaus nousee kotikehään toukokuussa. Kuva: Areta Santos

Helsinkiläisen Combat Academy of Finlandin Niko Korventaus nousi kotimaisen thainyrkkeilyn kärkikastiin helmikuussa isketyissä SM-kisoissa tyrmäämällä finaalissa näyttävästi kilpakumppaninsa Sami Leinon. Parhaillaan hän valmistautuu toiseen ammattilaisotteluunsa toukokuisessa King of Kings Helsinki -potkunyrkkeilytapahtumassa. Panostus kansainväliseen näytönpaikkaan on kova.

”Monipuolisesti kaksi kertaa päivässä on tullut treenattua, lisätty treenin tahtia huomattavasti”, Korventaus kertoo.

Harjoitusolosuhteet ovatkin hyvät, koska Helsingin illassa iskee kaksi muutakin kotisalin ottelijaa: myös Abdifatah Khalif ja Bok Biil ahkeroivat valmentaja Deo Phetsangkhatin ohjauksessa.

Korventausta vastaan Helsingissä asettuu Liettuan Mantas Grubliauskas. Ottelun painorajana on alle 71 kiloa ja sen suunniteltu kesto on kolme kolmen minuutin erää. Grubliauskas esiintyi edellisen kerran King of Kingsin tapahtumassa maaliskuussa Vilnassa, jolloin hän iski tasurin maanmiehensä Dovydas Rimkusin kanssa. Korventaus itse ei ole vastustajaansa kovin tarkasti perehtynyt vaan luottaa vahvasti omaan tekemiseensä ja ennustaa keskeytysvoittoa.

”Nuori ja varmasti nälkäinen kaveri vastassa, en hirveästi mitään muuta tiedä vastustajasta, mutta uskon että matsissa tulee sattumaan ja tapahtumaan. Voisin sanoa, että mun matsista ei tule puuttumaan vauhdikkaita ja vaarallisia tilanteita, ja sen takia luulen, että kaveri ei välttämättä seiso kolmea erää.”

Korventauksella ei ole myöskään aikomus jäädä lepäämään laakereilla ottelun jälkeen vaan tulevaisuuttakin on jo suunniteltu.

”Jatkossa on tavoitteena otella kovia ja hyviä matseja tasaisin väliajoin, jotta saan lisää ottelukokemusta. Lyhyellä tähtäimellä tarkoitus on thainyrkkeilypuolella mennä katsomaan minkälainen taso tuolla maailmalla on, eli heinäkuun MM-kisat Bangkokissa”, Korventaus suunnitelee.

King of Kings Helsinki isketään Kulttuuritalolla 17. toukokuuta. Ruutu+ lähettää tapahtuman suorana lähetyksenä.

Teksti: Antti Sariola
Kuva: Areta Santos

Virkailija Jani Mesikämmen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …