Cage 47: Kotikehän miehet vahvoilla

Lauantaina Helsingin Kulttuuritalolla iskettävä Cage 47 marssittaa estradille kotimaisen vapaaottelun kärkinimiä. Kotikehän ottelijat ovat vahvoilla etenkin pääotteluissa, sillä suomalaiset saavat vastaansa viime hetken paikkaajia. Kotiyleisö saa riemun aihetta, mutta voitot kehien kiertolaisista eivät kelpaa kansainvälisiksi käyntikorteiksi.

Cage 47
Olli Santalahti nähdään Cage 47 -pääottelussa. Kuva: Teemu Siikarla.

Cage 47 -pääottelu: Olli Santalahti vs Konstantin Linnik (välisarja, 77,1 kg)

Santalahti (9-3-0) kamppailee ensimmäistä kertaa urallaan pääottelussa. Välisarjalainen on valmis kovempiin haasteisiin kuin Linnik (10-7-0), joka tulee otteluun lyhyellä varoitusajalla. Ukrainalainen on kohtuullinen painija, mutta ei säkenöi millään osa-alueella. Santalahti nappaa mittelöstä keskeytysvoiton.

Aleksi Mäntykivi vs Kaynan Kruschewsky (catchweight, 73 kg)

Loop Martial Artsin Mäntykivi (12-5-0) lukeutuu kotimaisen vapaaottelun kirkkaimpaan kärkeen. Kovaiskuinen suomalainen on suosikki Kruschewskyä (9-0-0) vastaan, ilmaiseksi voitto ei kuitenkaan tule. Brasilialainen rynnii väkevästi vastustajiensa iholle ja pyrkii lopettamaan kamppailun matossa.

Mäntykivi on höyhensarjassa tavallisesti ottelevaa brasilialaista fyysisempi ja pätevämpi pystyottelija. Lisäksi Kruschewsky saapuu otteluun lyhyellä valmistautumisella. Mäntykivi iskee kamppailusta vähintään pistevoiton.

Tuukka Repo vs Orlando D’Ambrosio (välisarja, 77,1 kg)

Kotiyleisön suosikki Repo (5-1-0) palaa pitkältä loukkaantumistauolta, mutta on tiedustelutietojen mukaan hyvässä kunnossa. Vaikka D’Ambrosio (7-4-0) on suomalaista kokeneempi ja otellut kertaalleen Bellatorissa, italialainen on yleensä hyytynyt kovemmissa kansainvälisissä koitoksissa.

Väkevästi iskevä Repo on niukka ennakkosuosikki, mutta hänen taipumuksensa imuroida osumia tasoittaa puntteja. Povaan D’Ambrosiolle yllätysvoittoa tuomareiden hajaäänillä.

Jesse Urholin vs Husniddin Ganiev (catchweight, 80 kg)

Urholinin (3-0-0) uraa on rakennettu maltillisesti ja järkevästi. Mattojyrä on napsinut kolme takuuvarmaa voittoa, eikä Ganievin (2-0-0) kohdalla ole syytä odottaa kaavaan muutosta. Uzbekistanilainen on Urholinia pienempi ja hänen vahvuutensa sopivat Urholinille täydellisesti. Ganiev yrittää lyödä Urholinin nopeasti pihalle, mutta joutuu suomalaisen armottomaan mattomankeliin. Urholin lopettaa mittelön ennen täyttä aikaa.

Teksti: Markus Lukkarinen
Kuva: Teemu Siikarla

Virkailija Markus Lukkarinen

Check Also

Eye vs Calvillo – historian heikoin UFC-pääottelu?

Ultimate Fighting Championshipin otteluillat jatkuvat tulevana viikonloppuna. Pienen mittakaavan Fight Night -tapahtuman pääottelussa iskevät yhteen Jessica Eye ja Cynthia …