CAGE 47 – Illan tunnelmat ja viralliset otteluanalyysit

Lämpimänä ja aurinkoisena lauantai-iltana oteltiin järjestyksessään 47. CAGE-promootion ammattilaisvapaaottelutapahtuma. Ohjelmassa oli yhteensä kahdeksan matsia, joissa kaikissa kotimainen taistelija kohtasi ulkomailta saapuneen vierailijan.

Kuten normaalistikin, organisaation match maker Jukka Paananen on ollut otteluviikollakin kiireinen mies loukkaantumisten takia. Molempien pääotteluiden vastustajat ovat matkan varrella vaihtuneet alkuperäisestä ilmoituksesta. Illan toisessa pääottelussa Loop Martial Artsia edustava Aleksi Mäntykiven oli määrä kohdata brasilialainen Carlos Diogo. Loukkaantumisen takia vastaan asettui niin ikään brasilialainen, voittamaton (9-0-0) Kaynan Kruschewskyn.

Pääottelussa Turun Finnfighters Gymia edustavan Olli Santalahden oli tarkoitus kohdata brasilialainen Rafael Moreira kärsi otteluun valmistautuessaan loukkaantumisen ja vastustajaksi saatiin kaivettua ukralainalaistaustainen Konstantin Linnik.

Illassa nähtiin myös uutta väriä CAGE:n sopimusottelijakavalkaadissa, kun hyvinkääläistä RNC Sport Clubia edustava nuori lupaus, Joel Arolainen teki ammattilaisdebyyttinsä virolaista Alar Hutrovia vastaan.

Alta jälleen luettavissa ottelukuvaukset, sekä tulokset.

 

65,8kg  Joel Arolainen vs. Alar Hutrov (EST)

Erän alkuun Arolainen ajaa vastustajansa häkkiä vasten, mutta Hutrov sitoo Arolaisen molemmat kädet. Ottelu siirtyy häkin keskelle ja molemmat lyövät nopeita jabeja. Hutrov saa pari kovaa lyöntiä perille, mutta Arolainen ei ole millänsäkkään, vaan tekee komean alasviennin ja päätyy half guardiin. Aika lähestyy kuitenkin uhkaavasti loppua, eikä Arolainen ehdi muutamaa iskua enempää ennen erän päättymistä.

Arolainen saa heti toisen erän alkuun alasviennin, mutta Hutrov pääsee nopeasti ylös. Lyhyen pystykamppailun jälkeen Arolainen ajaa väkisin virolaisen nurin ja päätyy hetkeksi back mountiin. Hutrov pääsee nopeasti ylös ja onnistuu sitomaan Arolaisen ja lyömään napakoita osumia. Arolainen kuitenkin pitää hyvin pintansa ja kestää osumat. Erä päättyy, eikä toinen erä tuo ratkaisua. Arolainen on erässä aktiivisempi.

Hutrov aloittaa erän vahvasti ja painostaa hienoisesti Arolaista. Hyvinkääläinen kuitenkin ottelee viisaasti, eikä lähde hötkyilemään. Arolainen osuu iskuillaan tarkasti ja vie parin minuutin kohdilla ottelun jälleen mattoon ja päätyy sivupositioon. Hutrov yrittää sitoa Arolaisen jalkaa, mutta tämä saa itsensä riuhdottua irti ja ottaa jälleen matossa ottelun hallintaansa. Viimeisessä erässä Arolainen on jo selvästi vastustajaansa parempi, mutta sen verran jo väsynyt, ettei saa ottelua poikki ennen täyttä aikaa. Joka tapauksessa hieno ammattilaisdebyytti ja voitto Arolaiselle.

Voittaja: Joel Arolainen RNC Sport Club, kaikin tuomariäänin.

 

64,0kg Tuomas Grönvall vs. Ivan Rats (UKR)

Rats lähtee heti erän alusta painostamaan ja lyhyen pystypyörityksen jälkeen Grönvall lähtee viemään ottelun alas. Rats kuitenkin puolustaa hyvin ja pääsee hetkeksi selkäpuolelle. Grönvall kuitenkin saa tilanteen hallintaan ja päätyy guardiin. Grönvall painostaa hienosti. Ratsin puolustus aukeaa hetkeksi ja Grönvall pääsee hakemaan kuristusta, mutta se ei tuota tulosta. Erän lopussa Grönvall pääsee mountiin ja Rats kääntää selkänsä. Sekunnit kuitenkin kuluvat loppuun, ennen kuin Grönvall pääsee myllyttämään kunnolla. Selkeä erävoitto Suomeen.

Rats toistaa aggressiivisen alun, mutta Grönvall vie jälleen heti kamppailun mattoon. Suomalainen vaihtelee aktiivisesti positiota, eikä tahdo ehtiä mukaan. Grönvall päätyy jälleen back mountiin. Lyöntejä satelee puolelta ja toiselta, Rats yrittää suojata, mutta lyönnit toisensa perään päätyvät kohteeseen. Hetken kehätuomari tarkkailee tilannetta ja lopulta päätyy keskeyttämään ottelun. Hieno TKO voitto Grönvallille.

Voittaja: Tuomas Grönvall, 2. erässä 2:24, TKO.

 

70,3kg Patrik Kapanen vs. Leonardo Casotti (BRA)

Ottelu lähtee käyntiin molempien mittaillessa toisiaan alapotkuilla ja satunnaisilla jabeilla. Kapanen ajaa Casottin häkkiä vasten ja saa molemmat kädet jalkojen taakse. Kapanen lähtee hakemaan heittoa ja saa todella komean heiton perille. Heiton jälkeen tilanne kuitenkin kääntyy, kun Casotti osuu kovaa Kapasta. Kapasen polvet notkahtavat ja Casotti huomaan tilaisuutensa tulleen. Brassi käynnistää raivokkaan lyöntimyllyn ja Kapanen ottaa monta kovaa koppia. Hetken lyöntiä katsottuaan kehätuomari on jo keskeyttämässä ottelua, mutta antaa sen kuitenkin jatkua. Casotti tarjoilee vielä yhden ja Kapanen on tyrmätty.

Voittaja: Leonardo Casotti, 1. erässä 2:36, KO.

 

65,8 Markus Rytöhonka vs. Sten Saaremäe (EST)

Rytöhonka aloittaa kovalla alapotkulla ja ottaa häkin keskustan haltuunsa. Muutenkin Rytöhonka lähtee heti aggressiivisesti liikkeelle ja pyrkii pehmittämään vastustajaansa. Lyhyen häkin seinustaväännön päätteeksi, Rytöhonka vie ottelun mattoon ja päätyy päälle. Saaremäe taistelee itsensä ylös ja jälkitilanteen ristiinlyönnissä Rytöhonka ottaa kovan osuman. Rytöhongan on pakko viedä ottelu mattoon, mutta Saaremäe päätyy päälle ja kierähtää selkään. Erän loppuun Saaremäe pääsee vielä hakemaan kuristusta, mutta torvi soi ja päättää erän. Erä menee virolaiselle.

Rytöhonka lähtee toiseen erään hieman varovaisemmin ja lähtee hakemaan alasvientiä. Saaremäe kuitenkin kääntää jälleen tilanteen itselleen ja pääty päälle. Virolainen moukaroi Rytöhonkaa monesta suunnasta, mutta ottaa hetken päästä irti. Rytöhongan alasvienti epäonnistuu toistamiseen ja tilanne on sama. Rytöhonka ottaa kovia osumia, eikä Saaremäe päästä häntä nousemaan ylös. Saaremäe kierähtää selkään ja sää käden Rytöhongan kaulan ympäri, kuristus ei kuitenkaan onnistu. Rytöhonka onnistuu kierähtämään päälle ja osuu monta kovaa lyöntiä. Saaremäe on kuitenkin erän päättyessä antavana osapuolena ja vie erän nimiinsä.

Rytöhonka tietää olevansa perässä ja lähtee heti prässäämään vastustajaansa. Alasvienti onnistuu nopeasti, mutta Saaremäe saa sidottua. Rytöhonka kuitenkin taistelee ja saa itsensä riuhdottua irti päätyen half guardiin. Osumat ovat painavia, mutta niitä on harvassa. Erää on jäljellä minuutti, kun Rytöhonka lähtee hakemaan ratkaisua. Lyöntejä satelee, mutta suurin osa niistä menee ohi tai osuu Saaremäen käsiin. Kolmas erä menee Rytöhongalle, mutta se ei riitä.

Voittaja: Sten Saaremäe, tuomareiden enemmistöpäätöksellä.

 

80,0kg Jesse Urholin vs. Husniddin Ganiev (UZB)

Ottelu käynnistyy ja Urholin vie välittömästi ottelun mattoon hyökkämällän Ganievin jalkoihin. Ganiev onnistuu alkuun puolustamaan ja saa perille pari iskua alta, mutta niillä ei ole vaikutusta Urholinin suorittamiseen. Porilainen hakee positiota kuntoon, mutta Ganiev punnertaa itsensä hetkeksi ylös. Urholin vie kuitenkin ottelun heti uudelleen mattoon ja päätyy Ganievin selkään. Hetken moukaroinnin jälkeen Urholin pääsee hakemaan sivusta kuristusta, ote on kova ja kiristyy. Tuomari tarkkailee tilannetta ja huomaa, että Ganiev menettää tajuntansa. Upea kuristusvoitto Urholinille ensimmäisessä erässä.

Voittaja: Jesse Urholin, 1. erässä 3:22, Von Flue kuristus.

 

77,1kg Tuukka Repo vs. Orlando D’Ambrosio (ITA)

Ottelu käynnistyy heti vauhdikkaasti pystyottelulla ja iskuja vaihdetaan ahkerasti. Repo tarjoilee muutaman alapotkun ja perään kovan takakäden lyönnin. Epäonnistuneen hyökkäyksen seuraksena, Repo päätyy selkä häkkiä vasten, mutta pystyy lyömään. Repo osuu peräkkäin kaksi etukäden lyöntiä ja D’Ambrosio horjahtaa iskujen voimasta nurin. Repo päätyy guardiin ja onnistuu antamaan useita osumia vastustajaansa. Erä päättyy Revon moukaroidessa vastustajaansa, mutta torvi päättää erän.

Ensimmäinen erä käynnistyy myös vauhdikkaasti ja ottelijat lyövät kovaa ristiin. D’Ambrosio ajaa Revon häkkiä vasten ja roikkuu selässä. Repo kuitenkin sitoo, eikä italialainen pääse lyömään. Ottelijat kaatuvat mattoon ja Repo pääsee päätyy guardiin. D’Ambrosio sitoo jälleen, eikä Repo pääse iskemään kovin hyvällä menestyksellä. Torvi päättää erän.

Repo lähtee jälleen iskemään lujaa ja osuu heti viimeisen erän alkuun lujilla lyönneillä. D’Ambrosio sitoo ja Repo ajaa tämän häkkiä vasten. Repo ottaa osuman alasuojaan. Pienen huilin jälkeen, Repo vie ottelun jälleen mattoon ja päätyy half guardin kautta sivupositioon. Tilanne ei kuitenkaan tuo ratkaisua, vaan kamppailu vaihtuu pystyotteluksi. Kello kuitenkin käy kovaa vauhtia, eivätkä viimeiset hetket tuo ratkaisua. Repo on vahvempi kaikissa erissä.

Voittaja: Tuukka Repo, kaikin tuomariäänin.

 

73,0kg Aleksi Mäntykivi vs. Kaynan Kurschewsky (BRA)

Illan toisessa pääottelussa Loop Martial Artsia edustava Aleksi Mäntykivi kohtasi brasilialaisen, puhtaalla ammattilaistilastolla 9-0-0 ottelevan Kaynan Kruschewskyn. Brassi osuu heti erän alkuun kovalla etukäden lyönnillä, mutta Mäntykivi vastaa nopeasti alapotkulla. Kovassa lähikamppailutilanteessa Mäntykivi ottaa kovan osuman alasuojaan, mutta ottelu jatkuu parin minuutin huilin jälkeen. Brassi lähtee hyökkäämään aggressiivisesti ja hetken aikaa lyödään ristiin. Kurrschewsky lähtee lyömään, mutta Mäntykivi lyö vastaan ja osuu suoraan brassia leukaan. Isku on niin kova, että brassi menettää välittömästi tajuntansa. Mäntykivi ehtii vielä pari kertaa lyödä tajuntonta vastustajaansa, ennen kuin tuomari ehtii väliin. Todella komea työrmäysvoitto suomalaisottelijalle!

Voittaja: Aleksi Mäntykivi, 1. erässä 2:52, KO.

 

77,1kg Olli Santalahti vs. Konstantin Linnik (UKR)

Illan pääottelussa Finnfighters Gymia edustava Olli Santalahti kohtasi nopealla aikataululla otteluun rekrytoidun Konstantin Linnikin. Santalahti lähti otteluun selkeänä ennakkosuosikkina. Ottelu käynnistyy Santalahden hallinnassa, mutta Linnik ryntää vastustajansa nurin. Santalahti pääsee kuitenkin päälle ja päätyy guardiin antamaan painavia iskuja. Santalahti irrottaa itsensä guardista ja pääsee pystyyn. Tästä alkaa armoton iskujen jakaminen, joka kestää vastustajan näkökulmasta ikuisuuden. Kehätuomari kuitenkin katsoo lopulta parhaaksi puuttua peliin ja keskeyttää ottelun. Komea TKO voitto turkulaiselle.

Voittaja: Olli Santalahti, 1. erässä 2:19, TKO.

 

Teksti: Tuomas Piispanen

Kuva: Teemu Siikarla

 

Virkailija Tuomas Piispanen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …