Olli Santalahti taisteli verisen voiton Cage 47 -illassa

Cage 47 tarjoili suomalaista kamppailuviihdettä koko rahalla. Olli Santalahti osoitti paremmuutensa illan pääottelussa ja taisteli itselleen verisen voiton ukrainalaisesta Konstantin Linnikistä jo ensimmäisessä erässä.

Olli Santalahti Cage 47
Olli Santalahti antoi kaikkensa Cage 47 -illassa. Voittajasta ei jäänyt epäselvyyttä, kun turkulainen moukaroi vastustajansa lopetuskuntoon ensimmäisessä erässä. Kuva: Jarno Nurminen

Santalahti (10-3-0) lähti otteluun selvänä ennakkosuosikkina, sillä kertoimenlaskijat kautta linjan olivat korkeimmillaankin antaneet turkulaisen voitolle vaatimattoman 1.13 kertoimen. Voitto tuli ensimmäisessä erässä teknisellä tyrmäyksellä painavien lyöntien johdosta, mutta sitä ennen ukrainalainen käytti suomalaista matossa osumalla kohokoukulla yllättäin. Linnikin osuma avasi Santalahden vasemmasta silmästä silmäluomeen vertavuotavan haavan, joka vaati ottelun jälkeen tikkausta.

Linnikin osuma korostaa erinomaisesti vapaaottelussa jatkuvasti läsnä olevaa vaaraa. Pienikin ottelijan herpaantuminen minä hetkenä tahansa saattaa johtaa siihen, että ottelu päättyy. Niin Suomessa kuin maailmallakin on tasaisin väliajoin todistettu, kuinka viimeisen erän viime hetkillä koko ottelun häviämässä ollut ottelija osuu kerran puhtaasti ja korjaa voiton nimiinsä.

Kamppailuvirasto pääsi heti ottelun jälkeen haastattelemaan Santalahtea. Haastattelussa Santalahti summaa ottelun tapahtumia ja kertoo, että: ”Haluaisin otella seuraavan kerran jo kesällä, jos saan jonkun hyvän tarjouksen.”

Teksti ja haastattelu: Jyrki Nurminen

Kuva ja video: Jarno Nurminen

Virkailija Jyrki Nurminen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …