Patrik Pietilä haastaa lajilegendan Ruotsissa

18. toukokuuta oteltava Superior Challenge 19 tarjoilee hienon suomalaiskattauksen. Tuorein sinivalkoinen kiinnitys on Patrik Pietilä, joka kohtaa Tukholmassa pohjoismaisen lajilegendan David Bielkhedenin.

Patrik Pietilä
Patrik Pietilä ei väistä kovaa haastetta. Kuva: Jarno Nurminen.

David Bielkheidenin piti alunperin kohdata brasilialainen Silmar Nunes, joka kuitenkin vetäytyi ottelusta ja promootio aloitti uuden vastustajan metsästämisen. Kysely kantautui myös Patrik Pietilän manageri Olli Hartikaisen korviin, jonka lahtelaissuojatti kiinnostui kovasta haasteesta.

”Me otettiin siinä palaveri valmennuksen kanssa ja päätettiin hyväksyä matsi. Sitten jännitettiin, valitseeko David kaikista tarjotuista mut vai kenet. Onneksi valitsi mut”, Pietilä iloitsee.

Ajoittain ulkomaalaisista vastustajista voi olla hankala löytää tietoja, mutta David Bielkhedenin kohdalla tätä ongelmaa ei ole. Pride FC:n ja UFCN nähneenä konkarina Bielkheden on ansainnut paikkansa pohjoismaisten vapaaottelulegendojen joukossa.

”Hän on legenda Pohjoismaissa, onhan se pirun siistiä päästä ottelemaan häntä vastaan! Vanhat jyrät salilla ovat olleet ihan älyttömässä haipissa matsista, kun taas jonnet on ihmetelleet, kuka se on. Kokenut, vahva ja räjähtävä, mutta taustajoukkojen kanssa nähtiin mahdollisuus voittoon fiksulla suunnitelmalla, siksi hyväksyttiin matsi.”

”Lähden otteluun todella isona altavastaajana, mutta se ei mua haittaa. Menen sinne ja annan kaikkeni kuten aina, enkä anna periksi senttiäkään. Myöskään kuvia en lähde sinne kumartelemaan, vaan lähden hakemaan arvokasta voittoa uralleni. Tilaisuuksia otella tuollaista äijää vastaan ei uralla montaa kertaa tule”, Patrik Pietilä tuumaa.

Promootiona Superior Challenge on Pietilälle jo ennestään tuttu, hän on otellut sielä kertaalleen vuonna 2016. Tällöin hän voitti Saeed Ganjin ensimmäisen erän kuristuksella. Promootiosta jäi muutenkin hyvä fiilis lahtelaiselle.

”Kuljetukset, yhteyshenkilö, hotelli ja kaikki meni todella nappiin. Pukuhuoneessa oli teipit, juomapullot, sanko, fyllit ja kaikki tarpeellinen mitä tarvitsi. Ei muuta tarvinnut kuin olla ajallaan paikalla, niin kaikki järjestyi ja jos tuli kysyttävää, yhteyshenkilö oli kyselemässä heti, miten voi auttaa. Ja varsinkin suomalaisena pukuhuoneessa ollut ilmainen ämpäri oli kyllä sellainen bonari, et oksat pois! Harmi, ettei se mahtunut matkalaukkuun.”

Superior Challenge 19 illassa ottelee myös turkulaiskaksikko Juho Valamaa ja Mika Kuronen.

Teksti: Matti Hirvonen
Kuva: Jarno Nurminen

Virkailija Matti Hirvonen

Check Also

CAGE 52 – Liveseuranta

Edellisestä olikin vierähtänyt aikaa! Edellisen kerran Helsingin Kulttuuritalolla oteltiin 10.10.2020 ja silloinkin paikan päälle oli …